Upplev en helt ny standard
GPHE 4 newgeneration 1920x480
GPHE 4 newgeneration 640x360

Nästa generation av packningsförsedda plattvärmeväxlare

Efter år av forskning och tester kan Alfa Laval idag erbjuda världens modernaste packningsförsedda plattvärmeväxlare för industriella tillämpningar. Dessa nya konstruktioner är fullpackade med funktioner som är unika för Alfa Laval och kombinerar våra senaste innovationer med den bästa teknik vi utvecklat under årtionden av erfarenhet som världsledande inom termiska lösningar.

Nästa generationen lovar att omdefiniera effektivitetentillförlitligheten och servicemöjligheterna 

inom industriell värmeöverföring.

Nästa generation av packningsförsedda plattvärmeväxlare är full av banbrytande lösningar som sätter nya standarder inom termisk effektivitet, mekanisk tillförlitlighet och servicemöjligheter.

Det senaste tillskottet i en serie med hög prestanda.

Alfa Lavals plattvärmeväxlare för industrin är ett brett och mångsidigt sortiment packningsförsedda värmeväxlare med platta och stativ. Produkterna finns med många olika alternativ för att passa i alla slags branscher och tillämpningar. Antalet storlekar, plattkonfigurationer och packningsmaterial att välja mellan är enormt, vilket innebär att det alltid finns ett perfekt alternativ för dina behov. Och om behovet skulle förändras gör den flexibla konstruktionen det enkelt att utöka eller minska plattpaketet för att uppfylla kraven för de nya uppgifterna. Varje detalj är noga utformad för att säkerställa optimal prestanda för specifika tillämpningar baserat på specifika behov.

Genom lanseringen av nästa generations packningsförsedda plattvärmeväxlare utökar och uppgraderar vi vårt högpresterande sortiment med nya modeller och funktioner som är särskilt utformade för att skapa ännu fler möjligheter vid industriella tillämpningar.

Läs om vår senaste nyhet här

Funktioner som sätter en ny standard

Nästa generation av packningsförsedda plattvärmeväxlare är full av banbrytande lösningar som sätter nya standarder inom termisk effektivitet, mekanisk tillförlitlighet och servicemöjligheter. Dessa funktioner bidrar till att göra Alfa Laval unikt – du hittar dem ingen annanstans.

Välj en funktion om du vill veta vilka fördelar den kan ge i din produktion.

OmegaPort™ noncircular inlet and outlet

PowerArc™ optimized plate pattern divider

Ett brett utbud av packningsförsedda plattvärmeväxlare

Alfa Laval erbjuder ett brett utbud av packningsförsedda plattvärmeväxlare skräddarsydda för specifika tillämpningsområden och branscher.

Mångsidigheten och flexibiliteten hos Alfa Lavals sortiment för industrin gör värmeväxlarna lämpliga för både relativt enkla uppgifter och krävande uppgifter med högsta krav på prestanda och dokumentation.

AHRI-certifierade AlfaQ™-värmeväxlare tillämpningar används när packningarna inte är lämpliga för något av medierna eller när det behövs högre konstruktionstryck.

Alfa Lavals sortiment semisvetsade produkter för industriella tillämpningar används när packningar inte är lämpliga för något av medierna eller när det behövs ett högre designtryck.

Alfa Lavals WideGap-värmeväxlare med platta och stativ passar bra för fiberhaltiga vätskor och vätskor som innehåller grova partiklar, till exempel vid processtillämpningar för socker, bioetanol, papper och pappersmassa.

Alfa Lavals semisvetsade AlfaVap-värmeväxlare är skräddarsydda stigfilmsplattförångare lämpliga för medier med hög koncentration och viskositet.

Alfa Lavals AlfaCond-plattkondensorer är särskilt utformade för kondensering av ånga under vakuum.

Alfa Lavals Diabon®-grafitvärmeväxlare med platta och stativ används för starkt korrosiva medier.

För mejeriprodukter, livsmedel, drycker och andra hygieniska tillämpningar kan Alfa Laval tillhandahålla ett brett urval av värmeväxlare som erbjuder andra möjligheter beroende på de specifika kraven.  Läs mer om våra BaseLine, ClipLine, FrontLine och M line-värmeväxlare.