Upplev en helt ny standard
GPHE 2 reliability 1920x480
GPHE 2 reliability 640x360

Upplev en ny standard inom tillförlitlighet

Oavsett bransch eller tillämpning behöver du naturligtvis en värmeväxlare som är tillförlitlig. En trasig eller defekt enhet kan innebära förlorad tid, skada produktiviteten och riskera säkerheten – vilket i slutänden försämrar ditt resultat. Därför har vi siktat mot att öka tillförlitligheten för alla aspekter av våra packningsförsedda plattvärmeväxlare. Vi fokuserar på hållbara konstruktioner som bygger på robusta material och säkra tillverkningsprocesser. I kombination med avancerade och innovativa produktfunktioner ger det en enhet som du verkligen kan lita på.

Five-point alignment system

Alfa Lavals system med 5-punktsriktning ger perfekt justering av plattan

Alfa Lavals unika system med Five-point alignment system ger perfekt justering av plattan när du stänger enheten, samtidigt som det går snabbt och enkelt att ta bort plattorna under underhåll. Plattornas utmärkta placering säkerställer tillförlitliga mekaniska prestanda och bidrar till att öka utrustningens livslängd.

Presenteras av Alfa Lavals expert Torgny

Se hur det fungerar

PowerArc™

Alfa Lavals PowerArc™-avdelaren för optimerat plattmönster är en funktion hos de större plattorna i nästa generations värmeväxlare.

PowerArc™ optimized plate pattern divider för optimerat plattmönster är en funktion hos de större plattorna i nästa generations värmeväxlare från Alfa Laval. Den här konstruktionen ger en styvare platta som förhindrar utsträckning och säkerställer perfekt justering. Detta leder till att risken för läckor och skador på plattan i hög grad minskar, så att du kan förvänta dig längre drift från varje platta i paketet. Dessutom gör den ökade styvheten att hanteringen av plattorna vid underhåll blir säkrare och enklare.

Pressning i ett steg

Vid tillverkning av plattor för Alfa Lavals värmeväxlare används Alfa Lavals standardprocess för pressning i ett steg med en stor press.

Vid tillverkning av plattor för våra värmeväxlare används Alfa Lavals standardprocess för pressning i ett steg med en stor press. Andra leverantörer använder ofta en metod i flera steg med en mindre press. Även om detta sparar pengar för tillverkaren, kan det leda till ojämn plattjocklek och zoner med opressat material där utmattningssprickor lätt kan bildas när värmeväxlaren är i drift. Vår pressmetod i ett steg förhindrar dessa belastningssprickor och ger enhetlig tjocklek över hela plattan. Detta ger plattan ökad styrka samt tillförlitlig och hållbar prestanda.