Upplev en helt ny standard
SWPHE header 1920x480
Herobanner mobile DNS SW

Högre tryck kräver högre standard

Nästa generations semisvetsade

värmeväxlare från Alfa Laval

Alfa Lavals semisvetsade serie för industriella tillämpningar

Om dina värmnings- och kylningsuppgifter kräver högre tryck, är det dags för din verksamhet att kräva en högre teknikstandard. Upptäck total tillförlitlighet och effektiva termiska prestanda med Alfa Lavals serie semisvetsade värmeväxlare.

Bryt inte samman av trycket - möt den nya T10-EW

Verksamheter med värmnings- och kylningsbehov med högt tryck har länge tvingats förlita sig på lågeffektiva tub- och rörvärmeväxlare eller helsvetsade tekniker som kan spricka efter upprepade påfrestningscykler. Men allt det där kommer snart att ändras.

Tack vare banbrytande innovationer har Alfa Laval utvecklat en ny generation semisvetsade värmeväxlare som ger tillförlitligt höga termiska prestanda även i de mest krävande tillämpningar.

Alfa Lavals flexibla semisvetsade kassetter ger också förbättrad motståndskraft mot utmattning för att hantera många fler tryck- och temperaturcykler än helsvetsade alternativ. Slutresultatet är den säkraste, mest tillförlitliga och mest energieffektiva tillgängliga tekniken för värmepumps- och kylförvaringsverksamheter.

En ny standard i kylförvaring har kommit

För kaskadsystem som används i industriella kylmaskinstillämpningar, innebär Alfa Lavals kompakta semisvetsade värmeväxlare ännu högre effektivitet och tillförlitlighet vid användning av miljövänliga köldmedel med lägre global uppvärmningspotential (GWP).

Våra nästa generations enheter kan prestera med mycket lägre ammoniakladdning när de körs med CO2 som sekundärt medium, och det beprövade RefTight™ sealing system ätningssystemet förhindrar risken för oönskad blandning. Tillsammans med den ökade motståndskraften mot utmattning hos Alfa Lavals semisvetsade kassetter, ger dessa egenskaper säker och problemfri drift under en lång livscykel för utrustningen.

Upptäck en ny standard för industriella värmepumpar

Industriella värmeåtervinningstillämpningar skapar nya möjligheter för att öka både hållbarhet och lönsamhet. Och Alfa Lavals semisvetsade värmeväxlare skapar nya möjligheter för industriell värmeåtervinning. Nästa generations framsteg för förbättrad effektivitet och tillförlitlighet innebär en pålitlig lösning för att minska energikostnader.

Unika egenskaper för förbättrad plattstyrka och värmeöverföring gör att Alfa Lavals semisvetsade teknik kan ge förbättrade termiska prestanda inom ett brett utbud av krävande värmepumpuppgifter. Från fjärrvärme och datacenter till kemiska fabriker och mekanisk industri kan ingen annan lösning på marknaden matcha deras tillförlitliga effektivitet.

Bli inspirerad av kundröst på Alfa Lavals semivetsade teknik

Läs mer om varför kylexperterna Bort de Graaf har valt Alfa Lavals semisvetsade teknik för sina CO2-kaskadsystem. Förutom att de ger tillförlitligt skydd mot läckor, säkerställer nästa generations egenskaper som CurveFlow™ marknadens högsta termiska prestanda.

I över ett årtionde har de nederländska kaffejättarna Douwe Egberts med framgång förlitat sig på Alfa Lavals semisvetsade teknik för att kyla snabbkaffe. Och med hjälp från entreprenören ENGIE och Alfa Lavals utbildade serviceexperter, var en smidig rekonditioneringsprocess allt som behövdes för att få ytterligare 10-15 års prestanda som i nyskick.

Funktioner

Som alla Alfa Lavals plattvärmeväxlare i nästa generation är våra semisvetsade modeller fulla av banbrytande lösningar som sätter nya standarder inom termisk effektivitet, mekanisk tillförlitlighet och servicemöjligheter.

RefTightRefTight™ sealing system

Ger förbättrad långtidsprestanda i tillämpningar med höga tryck och temperaturer. Svetsfogen sitter utanför det separata ringpackningsspåret, vilket säkerställer såväl tillförlitlig tätning som längre livslängd på packningarna och längre serviceintervaller.

 

ClipGripClipGrip™ gasket attachment

Ger överlägsen fästförmåga i plattan. Packningarna håller sig inte bara på plats bättre än tidigare, de är också enklare att montera. Den unika konstruktionen förhindrar att plattorna slingrar sig vid stängning och gör att nya packningssatser inte trasslar sig. Underhållet av värmeväxlaren går snabbare och plattor och packningar håller längre så att du kan spara pengar. 

 

CurveFlowCurveFlow™ distribution area

Optimerar flödet av media för bättre utnyttjande av hela plattan. Genom att förbättra flödet med ännu större fördelning kan du eliminera döda punkter och få högre termisk effektivitet med minskad risk för nedsmutsning. Detta innebär i sin tur energibesparingar, lägre underhållskostnader och minskade bekymmer över oplanerade stopp.

Hämta produktbladet för Alfa Lavals semisvetsade teknik

Alfa Laval T10 semisvetsade

Alfa Laval TK20

Upplev en ny standard

Kontakta oss om du vill ha mer information, en offert – eller om du vill träffa oss för att diskutera personligen.

GPHE 4 newgeneration 640x360-CTA