Upplev en helt ny standard
GPHE 3 serviceability 1920x480
GPHE 3 serviceability 640x360

Upplev en ny standard inom servicemöjligheter

Den packningsförsedda plattvärmeväxlaren är byggd för mångårig säker drift. En av tankarna bakom konstruktionen med platta, stativ och packningar är att värmeväxlaren ska vara enkel att öppna och stänga. Detta är viktigt vid inspektion och service samt under anpassning av enheten till nya processförhållanden. Men som många har fått uppleva kan det vara allt annat än ”enkelt” att öppna och dra åt enheten igen. Med nästa generation av packningsförsedda plattvärmeväxlare har vi lagt ned mycket jobb på att göra det ännu lättare att öppna och stänga enheten. Och det är bara början. Nya funktioner gör underhållsrutiner som packningsbyte och hantering av plattorna enklare än någonsin. Sammantaget går servicen snabbare – så att enheten kan tas i drift igen så fort som möjligt.

Montering av Alfa Lavals packningsförsedda plattvärmeväxlare

ClipGrip™

ClipGrip™-packningar ger överlägsen fästförmåga i plattan.

ClipGrip™-packningar ger överlägsen fästförmåga i plattan. Nästa generations packningar håller sig inte bara på plats bättre än tidigare, de är också enklare att montera. Den unika konstruktionen förhindrar att plattorna slingrar sig vid stängning och gör att nya packningssatser inte trasslar sig. Underhållet av värmeväxlaren går snabbare och plattor och packningar håller längre så att du kan spara pengar.

Presenteras av Alfa Lavals expert Johan

Se hur det fungerar

T-bar roller design

I nästa generations plattvärmeväxlare har Alfa Laval ersatt den traditionella funktionen med rullar ovanpå bäraxeln med en konstruktion med T-balk och rulle.

I nästa generations plattvärmeväxlare har Alfa Laval ersatt den traditionella funktionen med rullar ovanpå bäraxeln med en konstruktion med T-balk och rulle. Tryckplattans rulle är monterad under bäraxeln, vilket minskar värmeväxlarens höjd och gör underhållet enklare och mer kostnadseffektivt. Den här konstruktionen skyddar också rullarna från fallande damm och skräp, vilket förhindrar igensättning, minimerar risken för skador på ramen och säkerställer att enheten enkelt kan öppnas och stängas vid behov.  

Presenteras av Alfa Lavals expert Sven

Se hur det fungerar

Bearing boxes

Alfa Lavals stora och medelstora modeller av packningsförsedda plattvärmeväxlare använder dragbultar med lagerboxar för att minska friktionen vid öppning och åtdragning av enheten.

Alfa Lavals stora och medelstora modeller av packningsförsedda plattvärmeväxlare använder dragbultar med lagerboxar för att minska friktionen vid öppning och åtdragning av enheten. Det här gör det möjligt för en person att enkelt och säkert utföra service på värmeväxlaren utan att behöva specialverktyg. Bearing boxes ger stora fördelar jämfört med konkurrerande lösningar som är konstruerade med en vanlig mutter och bricka, där underhållet är ansträngande, tidskrävande och potentiellt farligt.

Presenteras av Alfa Lavals expert Göran

Se hur det fungerar