Alfa Laval - Bearbetning av växtbaserade drycker

Bearbetning av växtbaserade drycker

Konsumtionen av växtbaserade drycker ökar stadigt i de flesta delar av världen, i takt med att fler konsumenter fokuserar på en hälsosammare kost, djurskydd och hållbar livsmedelsproduktion. Alfa Laval har ett brett utbud av processutrustning för alla slags växtbaserade råvaror, från soja och havre till mandel, ris och flera andra.

grain based drink decanter centrifuge

Vanlig tillverkningsprocess för växtbaserade drycker

Varje producent har sina specifika förutsättningar, men behovet av högkvalitativ processutrustning är gemensamt för hela branschen. Nedan visas ett exempel på en vanlig tillverkningsprocess för växtbaserade drycker. Beroende på vilka råvaror du arbetar med kan vi rekommendera en skräddarsydd lösning som är anpassad för just din tillverkning av växtbaserade drycker, med fokus på tillförlitlighet, optimering av vatten- och energiförbrukning och att få ut det mesta av råvaran.

Oat milk extraction process

On-demand Webinar | Plant-based drinks - Production for a growing market

Watch this webinar and listen to our food decanter expert Arild Lauten present insights on the process needed to produce drinks made on oat, soy or nuts. Learn what the important things to consider are, when setting up a plant-based drinks production. The webinar is available on-demand.

PBD Vignette 2

Produkter