Rengör smörjolja effektivt med centrifugalseparation

Om smörjoljan i din utrustning är kontaminerad med partiklar och/eller vatten är separering det bästa sättet att rengöra smörjolja effektivt. Med tyngdkraften separeras partiklar och vätskor med högre densitet än olja i separatorn. Den rena smörjoljan kan sedan återcirkuleras i produktionssystemet, medan slam och vatten inneslutes för att tas hand om separat.

Clean lube oil efficiently

Ett alternativ till filter för att effektiv rengöra smörjolja

När vi diskuterar föroreningar är det viktigt att notera att separering är den enda metoden som kan separera både fasta och flytande föroreningar från smörjolja i en enda process. Rengöring av filter, som ofta används vid smörjoljebehandling, kan inte hantera båda typerna av föroreningar samtidigt och kräver en koalesatormodul som tillför extra kostnader. Om produktionen sker till havs eller i ett begränsat utrymme har rengöring av filterolja nackdelar eftersom det kräver byte av filterpatroner om filterpatronsystem är installerade.

Centrifugen utmärker sig vid plötsligt högre vatten

Av de olika typerna av system för rengöring av smörjolja som finns tillgängliga idag är det endast centrifugen som högeffektiv med hög kvalitet och med hög flödeskapacitet medan oljan rengörs från både fasta ämnen och vatten. Varken elektrostatiska rengörare eller vakuumrenare kan hantera högt volymflöde och plöstslig vattenförorening.

Låga driftskostnader

En centrifugalrenare för smörjolja är ett av de mest kostnadseffektiva systemen som finns på marknaden, med lägre driftskostnader än andra oljereningsalternativ. Med ett brett utbud av centrifugalsystem för oljerening att välja mellan, allt från en enkel "plug and play" till mer sofistikerade system, är det enkelt att välja den modul som bäst passar dina behov. Ytterligare besparingar erbjuds utan behov av att göra upprepade köp av filterelement. Med renare olja får utrustningen mindre korrosion och skador vilket kan fördubbla livslängden för stora maskiner. Detta ger de mesta besparingarna när det gäller minskad total ägandekostnad (TCO).

Marknadens mest effektiva smörjoljerenare

Med dess förmåga att avlägsna både fasta och vattenföroreningar med högsta effektivitet i alla volymer är separatorn en hållbar metod för att rengöra smörjolja på ett effektivt sätt. Vanligtvis ger lägre driftskostnader och de minsta totala ägandekostnaderna över filterteknik användarna det smartaste valet när det gäller rengöring av smutsig smörjolja.

Whitepaper: Vikten av rengöring av smörjolja

Vill du veta mer om rengöring av smörjolja? Vårt whitepaper ger en omfattande översikt över tillgängliga teknologier och fungerar som en guide för att välja den bästa för din tillämpning.

yellow oil with bubble