Brygghus - utmaningar och lösningar
Industriell utrustning för effektivisering av brygghus
Hög energianvändning, ingrediensförlust, hög vattenförbrukning och förstörelse är bara några av de vanligaste problemen med vörtproduktion. Rengöring och nedsmutsning kan också påverka processtiderna och så är det ju problemet med vad man ska göra med all druv och drav.
Alfa Laval erbjuder extraordinära lösningar på vanliga problem för att säkerställa effektivitet och utmärkt prestanda vid kommersiell bryggning.
Vörtpreparering
Utmaning
- För våt drav
Lösning
- Drav avvattnas av Alfa Laval Decanters
Resultat
- Avvattnat drav med upp till 70 % fuktighet
Utmaning
- Hög energiförbrukning
Lösning
- Energihushållningssystem som innehåller Alfa Laval Plate värmeväxlare
Resultat
- Reducering av energiförbrukning med upp till 40 % genom återanvändning av energi från vörtkokning till värmning av efterföljande bryggningar
Utmaning
- Dålig värmeöverföring på grund av nedsmutsning av panna och dålig rengöring
Lösning
Resultat
- Utbytande av sprejkulor mot roterande diskhuvuden, som hanterar flödespartiklar för att rengöra alla inre ytor i bryggpannor, hjälper till att förbättra effektiviteten och hygienen i bryggerihusen.
Whirlpool
Utmaning
- Vörtkvalitet
- Vörtförlust
- Ineffektiv separationssekvens av druv
- Druven är för våt och orsakar problem med bortskaffandet nedströms
Resultat
- Förbättrad klarhet av vört före kylning
- Återvinning av vört som förlorats som druv ökar den totala lönsamheten.
- Förkortade processtider och förbättrad druvseparation
- Betydligt torrare druv (som kan säljas som fodertillsats)
- Mindre risk för nedsmutsning av vörtkylare
- Minskad flödes- och energiförbrukning mellan bryggningar