Energy Hunter Hero banner

Energy Hunter

Sluta slösa pengar och energi – investera i en hållbar framtid nu

Energieffektivitet finns i vårt DNA. Det är något vi har utvecklat i nästan ett decennium. Faktum är att Alfa Lavals lösningar för värmeöverföring sparar 100 GW energi varje år. Det är tillräckligt med ström för att värma upp 20 miljoner hem.

Vi har upptäckt att det alltid finns utrymme för förbättringar genom att ändra rengörings- och underhållsprogrammet eller uppdatera konfigurationerna. Se videon för att ta reda på mer om hur Alfa Laval kan hjälpa till.

Nu påskyndar vi vår jakt på spillenergi för att förbättra befintliga industrier och hjälpa dig att spara energi i dag.

Prata med våra energijägare

Energy_Hunter_screen_view.jpg

Räkna ut hur mycket du kan spara och ta kontakt med någon av våra Energy Hunters redan i dag

Har du en applikation för processkyla där ett varmt processmedium kyls med hjälp av ett kylsystem?

Våra förenklade verktyg kan hjälpa dig att uppskatta hur mycket energi du kan spara när du använder vår effektiva plattvärmeväxlarteknologi, antingen genom att se till att de servas optimalt eller genom att återvinna din värme. Utöver energibesparingen får du även en monetär värdeuppskattning, samt en beräkning av minskningen av koldioxidutsläpp och vattenförbrukning.

Optimerad service skulle kunna spara från 8 000 kWh per år, och återbetalningstiden på en investering i värmeåtervinning är vanligtvis mycket låg, allt från ett par månader till några år.

Värdet av värmeåtervinning

Kyler du ditt varma processmedium med hjälp av ett kylsystem? Vårt förenklade verktyg kan uppskatta hur mycket du kan spara på återvinning av spillvärme med en av våra värmeväxlare. Den kan till och med visa hur mycket du kan spara i koldioxidutsläpp, vattenförbrukning och totala kostnader. Klicka här för att börja spara.

waste-heat-recover-aurubis-230125

Värdet av service

Visste du att du kan optimera energieffektiviteten, minska koldioxidutsläppen, förbättra produktiviteten och minska den totala ägandekostnaden genom att serva dina värmeväxlare inom de rekommenderade intervallerna. Klicka här för att ta reda på hur mycket du kan spara med vårt unika beräkningsverktyg.

cleantech emission reduction201201

Vi vill gärna höra från dig!

Oavsett om du vill veta mer om kostnads- och energibesparingar, eller boka in ett besök på plats, är våra energijägare redo att hjälpa till.

Dina uppgifter lagras och behandlas i enlighet med vår integritets- och dataskyddspolicy.

.
TS45 plate on grey wide shot 1 1920x480

Are you on a quest to Save Energy?

The T21. Our new Plate Heat Exchanger.

.

Ta en titt på några av våra senaste energieffektivitetsprojekt

panoramic_aerial_view_of_downtown_hamburg_640x360.jpg

Spillvärmeåtervinning i industrin

Återvinning av industriell spillvärme är ett av de mest effektiva sätten att förbättra energieffektiviteten på global nivå. Genom att återvinna energi som annars skulle gå förlorad i atmosfären eller vattnet och återanvända den för andra ändamål kan vi kraftigt minska bränsleförbrukningen jämfört med dagens nivåer. Som ett resultat kan vi också drastiskt minska de globala koldioxidutsläppen.

Läs mer på engelska 

Paper from UPM-Kymmene 640x360.png

Energibalans

Papperstillverkning kräver enorma mängder energi för att upprätthålla de uppvärmnings- och kylprocesser som industrin kräver. Finlandsbaserade UPM-Kymmene, Europas största skogsindustrikoncern och en av världens största papperstillverkare, har finjusterat balansen mellan uppvärmnings- och kylprocesser, vilket resulterar i överskottsenergi.


Läs mer på engelska

Sappi paper mill installation 640x360.jpg

Ångåtervinning

Sappis pappersbruk i Maastricht, Nederländerna, behövde byta ut sin tubvärmeväxlare som ofta läckte. Dessutom var det svåråtkomligt och dyrt att underhålla. AlfaCond löste problemen.

Läs mer på engelska

aerial_view_of_Helsingborg_in_Sweden_640x360.jpg

Svavelsyrevärmeåtervinning

Ekonomiska- och hållbarhetsvinster med svavelsyrevärmeåtervinning. Efter en total ombyggnad av kylsystemet vid svavelsyraverket i Kemira har temperaturen på kylvattnet höjts till en nivå där det kan användas för fjärrvärme.Läs mer på engelska

Spillvärmeåtervinning

Med rätt värmeväxlarteknologi kan du återvinna högtemperaturvärme som genereras av industriella processer, liksom värme med lägre temperatur som fångas upp av värmepumpar i till exempel tillämpningar för datacenterkylning eller vattenbehandling. Denna värme kan sedan användas för tillämpningar som sträcker sig från fjärrvärme till elproduktion.

cleantech waste heat recovery201201

Service för att optimera energieffektivitet

Optimera värmeöverföringseffektiviteten för dina plattvärmeväxlare genom att serva dem på rätt sätt. Effektiva plattvärmeväxlare och rätt service kan spara 100 GW och 50 miljoner ton koldioxid.

Service CleanTech puff 640x360

Energy efficiency movement

Energy Efficiency Movement (Energieffektivitetsrörelsen)

Vad är mer hållbart än energi som inte har producerats från början? Det är därför energieffektivitet är vårt ”första bränsle” för att avkarbonisera framtiden. Vi behöver bara få det att hända.  Det är därför Alfa Laval har gått med i Energy Efficiency Movement.

Gå med oss som en del av öppen dörr-initiativet för att påskynda implementeringen av energieffektiva lösningar. Tillsammans kan vi påskynda omställningen till en mer hållbar framtid. Upptäck vad Energy Efficiency Movement handlar om. 

Läs mer på engelska