Framställning av papper

Alfa Laval har ett brett utbud av utrustning och många års processkunnande och utveckling för att hjälpa dig att öka effektiviteten i flera processer i din pappersproduktion genom att byta ut befintlig utrustning med våra effektivare lösningar. Förutom modern separeringsteknologi täcker vår erfarenhet och utrustning även lagerberedning, ång- och kondensatsystem, beläggning, smörjolja och reningsverk för avloppsvatten.

paper production 640x360

Modern teknik som ökar effektiviteten i dina papperstillverkningsprocesser

  • Beprövad kort återbetalningstid – dra nytta av att utvinna kemikalier med hög renhet
  • Förbättrad värmeåtervinning och energieffektivitet
  • Minimalt avfall
  • Ökad driftstid och produktion
  • Kompakt design och små fotavtryck

Alfa Laval har ett brett utbud av beprövade packningsbaserade och svetsade värmeväxlare för värme och kyla i olika pappersapplikationer. Vi har också en rad separatorer som effektivt renar smörjolja från vatten och partiklar för att säkerställa en lång livslängd och hög drifttid, samtidigt som våra dekantercentrifuger hjälper till att minimera avfallet för avyttring i avloppsreningsverk.

.
Cleantech Herobanner 1920x480-final

Påskynda hållbara lösningar

Föreställ dig en mer hållbar värld

.
.

.

Enkel hantering av fibrösa processvätskor

Alfa Lavals värmeväxlare är optimerade för att enkelt bearbeta vätskor som innehåller fibrer och andra fasta ämnen samtidigt som de ger hög termisk effektivitet och maximal värmeåtervinning. Andra fördelar är låga installations-, drift- och underhållskostnader samt fullständig tillgång till värmeöverföringsytan för att säkerställa enkel rengöring.

spectrum of HE
.

Packningsförsedda plattvärmeväxlare

Våra packningsförsedda plattvärmeväxlare optimerar värmeöverföringen via stora ytor på korrugerade plattor som drar värme från en gas eller vätska till den andra. Den höga effektiviteten och en enastående tillförlitlighet i en kompakt design erbjuder en investering med en mycket attraktiv CTO under produktens livslängd. Och inte att förglömma energisparmöjligheterna och den låga miljöpåverkan.

t25-plate-640x360

Svetsade spiralvärmeväxlare

Alfa Lavals spiralvärmeväxlare är utformade för att klara även de tuffaste utmaningarna med värmeöverföring. Vare sig problemet är ofta förekommande nedsmutsning från smutsiga medier eller begränsningar på grund av tryckfall eller golvyta är detta den perfekta lösningen för vätska/vätska och tvåfasapplikationer. De robusta, effektiva och kompakta designerna håller både installations- och underhållskostnaderna extremt låga, och de har ett bevisat rykte om att nästan aldrig smutsa ner

spiralhe 640x360

Compabloc

Med över 30 000 enheter som hanterar tuffa uppgifter över hela världen är Compabloc marknadsmästare när det kommer till värmeöverföring. Lasersvetsad konstruktion som ger överlägsen tillförlitlighet inom användningsområden med aggressiva medier och höga tryck och temperaturer. Compabloc erbjuder också 3 till 5 gånger den termiska effektiviteten jämfört med traditionella shell-and-tube-lösningar, med en mer kompakt design som är mycket lättare att installera och serva.

Alfa Laval Compabloc series fully welded plate heat exchanger
.

Rengöring av smörjolja

Alla oljor innehåller vatten till en viss grad. Men när vatten förorenar smörjoljan genom läckage och kondens, och nivåerna stiger, kan detta orsaka allvarliga problem. För massa- och pappersindustrin är vatten den primära orsaken till lagerhaveri.

Lube oil cleaning 640x360
.

.

Ta reda på hur SpiralPro fungerar

Alfa Lavals spiralvärmeväxlare är utformade för att klara även de tuffaste utmaningarna med värmeöverföring. Vare sig problemet är ofta förekommande nedsmutsning från smutsiga medier eller begränsningar på grund av tryckfall eller golvyta är detta den perfekta lösningen för vätska/vätska och tvåfasapplikationer. För vätska/vätska-uppgifter innehåller spiralvärmeväxlare två koncentriska spiralflödeskanaler, en för varje vätska. De olika medierna strömmar motflödes: den ena vätskan kommer in enhetens mitt och strömmar mot ytterkanten och den andra kommer in i enhetens ytterkant och strömmar mot mitten. Kanalerna är krökta och har enhetliga tvärsnitt.

.

.

Hur kan vi hjälpa dig?

Har du frågor om Alfa Lavals värmeväxlare?

Man wearing a jacket with Alfa Laval logotype

Har du frågor om Alfa Lavals separatorer?

Contact us 640x360
.