Industriell kylning

Alfa Laval är en ledande innovatör inom kompakta plattvärmeväxlare för kyl- och värmepumpsystem. De flesta av våra enheter finns installerade i kylrum, ishallar, marina tillämpningar, VVS, fjärrvärme och processkylning samt inom livsmedel. Vi samarbetar med ledande lokala installatörer och systembyggare från hela världen och levererar såväl standardlösningar som kundanpassade lösningar. Vi fokuserar till stor del, men inte uteslutande, på tillämpningar som använder naturliga kylmedel.

Alfa Laval industrial refrigeration

Nyckeln till hållbar industriell kylning

  • Använd naturliga kylmedel, såsom ammoniak, koldioxid och kolväten, i optimerade lösningar.
  • Öka effektiviteten med Alfa Lavals värmeväxlare, vars minimala tryckfall och noggranna temperaturinställning förkortar systemets intjäningstid.
  • Välj pålitliga plattvärmeväxlare från Alfa Laval. Många av de nästan 100 000 enheter vi har levererat har använts i decennier.

Är du redo att se hur industriell kyla kan öka din hållbarhet och effektivitet? Och spara pengar? Kontakta oss idag.

Engagemang för branschsamarbete

Industrial-ref-Eurammon.jpg

Eurammon

Eurammon är en sammanslutning av företag, institutioner och individer som delar ett gemensamt mål: att uppmuntra till hållbar kylteknik. Sedan starten 1996 har Eurammon förespråkat användningen av naturliga kylmedel. Alfa Laval är en av föreningens grundare.


Läs mer

Industrial-ref-shecco.jpg

Shecco

Shecco är en global marknadsaccelerator som hjälper företag att få ut klimatvänliga lösningar på marknaden. Vi är specialister på naturliga kylmedel inom värme- och kylsektorn. Shecco har över 15 års erfarenhet av att erbjuda innovativa, effektiva, flexibla lösningar som tar produkter till marknaden snabbare. Alfa Laval har varit en partner från starten.


Läs mer

Industrial-ref-iiar.jpg

IIAR

IIAR är en teknisk medlemsorganisation med representanter från alla typer av intressegrupper inom naturliga köldmedier, inklusive tillverkare, ingenjörer, entreprenörer, slutanvändare, akademiker, vetenskapsmän, utbildare och mer. IIAR är en ledande förespråkare för säker, pålitlig och effektiv användning av ammoniak och andra naturliga kylmedel.


Läs mer

U-turn

U-Turn är en vätskeseparator som är specialkonstruerad för användning med plattvärmeväxlare i ammoniaktillämpningar. Den kompakta modulen, inklusive separatorn och plattvärmeväxlaren, minskar tryckförlusten samtidigt som den säkerställer en låg ammoniakladdning och maximal energieffektivitet.


Läs mer om U-Turn

 

RefTight™ tätningssystem

Packningstätning med höga prestanda för högtryckstillämpningar. RefTight™ tätningssystem i våra semi-svetsade plattvärmeväxlare möjliggör förbättrad, långsiktig prestanda i värmepumpapplikationer med höga tryck och temperaturer. Svetsen är placerad utanför det separata ringpackningsspåret, vilket säkerställer tillförlitlig tätning, förlänger packningens livslängd och förlänger serviceintervallerna.

Integrerad underkylning

Värmepumpar med högeffektiv design kan ge betydande kostnadsbesparingar. När underkylning och överhettning integreras i plattvärmeväxlarens kondensor kan energieffektiviteten förbättras utan att det behövs extra rörarbeten eller ytterligare komponenter.

Avancerade lösningar för industriell kylning

Semi_welded_range_640x360.jpg

Halvsvetsade plattvärmeväxlare

Våra kompakta semi-svetsade plattvärmeväxlare möjliggör större effektivitet och tillförlitlighet i industriella värmepumpstillämpningar. Alfa Lavals semi-svetsade värmeväxlare är i synnerhet valet för ammoniakvärmepumpar. De här växlarna minskar ammoniakladdningen och risken för läckage tack vare det beprövade tätningssystem RefTight™. Finns med korrosionsbeständigt material för återvinning av havs-/flodvatten.


Läs mer

fhe_alfanova_ind&hvac_right_640x360.png

AlfaNova

De flesta plattvärmeväxlare som används för kommersiella värmepumpar eller industriella värmepumpar med liten kapacitet är kopparlödda. Även om koppar är lämpligt i många tillämpningar reagerar det negativt med ammoniak, som är ett viktigt naturligt kylmedel. AlfaNova tillverkas med vår unika fusionssammanfogningsmetod och är marknadens enda plattvärmeväxlare i 100 % rostfritt stål. Det är en kompakt, effektiv lösning som drar fördel av ammoniakens låga GWP-potential för att kyla mycket rena, känsliga vätskor.


Läs mer

Alfa Laval brazed plate heat exchangers

Lödda plattvärmeväxlare

Våra kopparlödda plattvärmeväxlare är kompakta, effektiva och standardtypen av värmeväxlare för förångning och kondensering i kommersiella värmepumpar och bostadsvärmepumpar. De fungerar med de flesta typer av miljövänliga kylmedel med låg GWP, inklusive viktiga naturliga kylmedel som CO2 och kolväten. Varje enhet har en rad unika funktioner som säkerställer såväl överlägsna termiska prestanda som maximal tillförlitlighet.


Läs mer

Industrial ref semi welded brochure

Semisvetsad GPHE: Fördelar vid industriell kylning

Alfa Lavals halvsvetsade plattvärmeväxlare kombinerar flexibiliteten och servicebarheten hos vanliga plattvärmeväxlare med högre trycktålighet, vilket gör dem idealiska för tillämpningar inom industriell kylning.

De är mycket motståndskraftiga mot såväl isbildning som utmattningsstress orsakad av extrema tryck- och temperaturvariationer. Därför passar de för användning med de flesta typer av primära kylmedel och sekundära vätskor, inklusive ammoniak och koldioxid.


Läs mer

Dokument: Navigera genom en kylmarknad i förändring

En enorm förändring pågår just nu på kylmarknaden. Driven av miljöhänsyn genomgår lagstiftningen en gradvis utfasning av traditionella köldmedier till förmån för nya alternativ med lägre global uppvärmningspotential (GWP). Ladda ner det här dokumentet för en grundläggande primer om att välja och anpassa alternativa köldmedier för olika uppvärmnings- och kylapplikationer.

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Snabbval

Alfa Laval gör det lätt att hitta den bästa lösningen för dina behov. Ta en titt på vårt snabbvalsverktyg för att bläddra bland produkterna och hitta Alfa Laval-partner så att du kan begära en offert.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Konsult? Systemintegratör?

Är du konsult? Se här! Med kompetens från årtionden av erfarenhet av värmeväxling erbjuder Alfa Laval kunniga resurser för dagens värme- och kylautmaningar. Hitta svar på komplexa frågor om allt från energieffektivitet till naturliga köldmedier, tillsammans med användbara verktyg som gör det enklare att hitta rätt teknik för din applikation.

heating cooling-hub-vignette-2021

Kräv en ny standard för dina kylsystem

Alfa Laval har decennier av erfarenhet, vilket har banat väg för världens modernaste packningsförsedda plattvärmeväxlare. Upptäck hur nästa generationens teknik kan förbättra effektiviteten, tillförlitligheten och servicevänligheten hos ditt system för industriell kylning.

Demand-new-standards 640x360

Titta på vår webinars om kylsystem

Kyltillämpningar genomgår en snabb förändring, med hållbarhetsdrivkrafter som skapar helt nya utmaningar. Men Alfa Laval kan hjälpa. Följ med våra ämnesexperter för den första serien webbinarer någonsin som ägnas åt de senaste trenderna – och lösningarna – som formar vår bransch. Delta live – eller titta on-demand när det passar dig!

xchanging ideas vignette text