Industriell kylning

Från djupfrysning och kylförvaring i industrilokaler till frysning av isrinkar – Alfa Laval kan erbjuda den senaste energieffektiva lösningen. För livsmedelsindustrin erbjuder vi högeffektiva luftkylare som kan kombineras med plattvärmeväxlare. Tillämpningarna sträcker sig från kylning i slakterier och utrymmen för fisk- och köttbearbetning till klimatreglering i lagerlokaler för färska livsmedel.

montreal power play 640x360

En lösning för varje tillämpning

Vid lagring av jordbruksprodukter – grönsaker och frukt – ger Alfa Lavals luftkylare ett perfekt balanserat förhållande mellan kapacitet och luftflöde, och ett optimalt klimat för alla typer av jordbruksprodukter. Exempelvis används Alfa Lavals luftkylare för bananmogning för att optimera varje skede i den känsliga mognadsprocessen.

Vid modern trädgårdsodling, exempelvis för blomsterodlingsarrangemang, används speciella luftvärmeväxlare från Alfa Laval för kylning och uppvärmning av luften inuti växthuset. De här systemen höjer produktionens kvalitet och ökar kvantiteten avsevärt – samtidigt som de förbrukar mindre energi och bidrar till att minska driftkostnaderna.  

Alfa Laval TK20

Ny semisvetsad packningsförsedd värmeväxlare med hög prestanda och låg energiförbrukning.

Fördelar för kunden

Alfa Laval Arctigo

Nytt sortiment av industriella luftkylare med innovativ design för optimala lösningar och ett stort antal tillämpningar.

Fördelar för kunden 

Alfa Laval 360° Serviceportfölj

Alfa Laval erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att du ska kunna hålla din utrustning i toppskick.

Kontakta oss om du vill veta hur vi kan hålla dina produkter i gång längre.