Brygghus - utmaningar och lösningar
Vörtpreparering
Långsam vörtproduktion, hög energianvändning, ingrediensförlust, hög vattenförbrukning och förstörelse är bara några av de vanligaste problemen med vörtproduktion och jäsning. Vanliga problem som vi har extraordinära lösningar för att öka brygghusprestanda.
Utmaning
- Oxidation under mäskning och risk för åldrande
Lösning
Resultat
- Öka avkastningen genom att trycka ut avluftat vatten i alla ölledningar
- Förbättrad stabilitet i ölets smak och hållbarhet
Whirlpool
Separering av druv, hel humle eller i pelletsform från din vört
Utmaning
- Vörtförlust och betydande ölbortfall
- Hög överföring av fasta ämnen till vörtkylare kan orsaka nedsmutsning
- Potentiell hög kostnad för avyttrande av druvavfall
Resultat
- Återvinn 99 % av vörten som annars förloras som druv, vilket ger mer öl
- Minskad virveltid och mindre energi och vattenförbrukning
- Högre utnyttjande av humle från motströmsspolning av fasta ämnen
- Minskat bortförelse och minskad nedsmutsning/igensättning i vörtkylare
- Konvertera druv till värdefull biprodukt
Vörtkylning
Kyl din vört efter kokning
Utmaning
- Hög energikostnad
Lösning
Resultat
- Reducering av energiförbrukning med upp till 40 % genom återanvändning av energi från vörtkokning till värmning av efterföljande bryggningar