Utöka din växtbaserade dryckestillverkning

Vid utbyggnad av en befintlig produktionsanläggning för växtbaserade drycker är det viktigt att ha ett brett livstidsperspektiv på investeringen för att uppnå en bra total ROI över tid. Utöver CAPEX och ökade produktionsvolymer måste faktorer som kostnader för underhåll och avfallshantering, uppgraderingsmöjligheter, driftsflexibilitet, OPEX osv. utvärderas.

Minimera utrustnings- och processkostnaderna

Med stöd av Alfa Lavals team av tillämpningsexperter kan du snabbt bedöma hur du kan minimera CAPEX genom att uppgradera din befintliga utrustning. Ett bra exempel är möjligheten att öka kapaciteten i befintliga värmeväxlare från Alfa Laval genom att helt enkelt lägga till fler plattor till stativen.

Tillsammans med våra partnerintegratörer kan vi också ge dig råd om hur du kan minimera kostnaderna för tankar, rörledningar och andra typer av vätskehanteringsutrustning genom att använda den mest effektiva tekniken som finns.

Återvinn produkterna mer och hantera industriavfall effektivt

Med ökade produktionsvolymer kommer ökade mängder avfall i både fast och flytande form. Kontakta oss när du börjar planera din utbyggnad, så finns vi här för att stötta dig med råd om hur du kan optimera dina produktionsprocesser för minimalt avfall, och rekommendera sätt att återvinna så mycket värde som möjligt från dina avfallsströmmar.

Dra nytta av vår kompetens inom industriell avloppsrening. I samarbete med din integratör kan vi leverera kompletta reningsverk som klarar alla typer av avloppsvattenutmaningar, till exempel proteiner, fetter och låga pH-värden.

Lär dig mer om våra kompletta lösningar för industriell avloppsrening >>

hygienic tanks production environment 640X360

Minimera OPEX

När du förnyar din anläggning har du ett gyllene tillfälle att implementera moderna, kostnadsbesparande konstruktioner. Att byta ut gamla pumpar, ventiler, styrsystem och tankrengöringsutrustning mot modern teknik resulterar i betydande besparingar i vatten- och energiförbrukning. Det gör också rengöringen mycket effektivare, vilket gör att du kan öka drifttiden och minimera kemikalieanvändningen.

I stället för att använda traditionella centrifugalpumpar för överföring av medelviskösa vätskor i extraktions- och enzymeringsstegen, har kolvpumparna som t.ex Alfa Lavals SRU eller DuraCirc mindre pumpmotorer och ger därmed energibesparingar på upp till 70 %.

Prediktivt underhåll genom schemalagda serviceavtal hjälper till att säkerställa optimal prestanda över tid och låg total ägandekostnad. Vårt serviceteam är redo att stödja dig med mervärdestjänster, såsom schemalagd reservdelsanskaffning, fjärrvägledning och avancerade tekniska tjänster.

Läs mer om Alfa Lavals serviceavtal >>

Är du intresserad av att lära dig hur du kan optimera din växtbaserade dryckestillverkning eller vill du köra en testomgång på ett av våra tillämpnings- och innovationscenter?  

Fyll i formuläret så kommer vårt team att kontakta dig inom kort

Denna information lagras och behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.