Utveckla din växtbaserade process tillsammans med oss

Att utveckla en effektiv och pålitlig tillverkningsprocess är en av många utmaningar du står inför som nystartat företag inom den växtbaserade dryckesbranschen. Kontakta oss i ett tidigt skede så hjälper vi dig med det kunnande och den utrustning du behöver för att ta din produkt från idéstadiet, via labb- och pilottester, till kommersiell produktion.

Säkerställ en smidig uppskalning

Uppskalning är en läroprocess och det är inte ovanligt att upptäcka att produkten beter sig på nya sätt när processen skalas upp. Till exempel upplever många nystartade företag inkonsekventa processresultat i de olika utvecklingsstadierna på grund av ett mindre idealiskt val av utrustning. Om detta händer kan nya problem dyka upp i varje nytt skede, vilket ökar tiden till lansering på marknaden samt utvecklingskostnaderna.

Ett annat exempel är att du kan uppleva att mer av din produkt hamnar i avfallsströmmarna. Vi kan hjälpa dig att både återvinna denna produkt och samtidigt lägga till nya värdeströmmar från ditt avfall.

Våra experter har stöttat många nystartade företag inom livsmedels- och dryckesindustrin under deras uppskalningsprocesser. De kan hjälpa dig under designfasen och när du väljer utrustning för att säkerställa en konsekvent process genom uppskalningsstegen.

Dairy production tanks 640X360

Kontrollera nedsmutsningen

Nedsmutsning är en viktig fråga att tänka på när man utformar produktionslinjer för växtbaserade drycker. Den orsakar inte bara kortare produktionskörningar och ökade kostnader för rengöring, utan det kan också påverka smak och konsistens negativt.

Att anpassa dina värmeväxlare för att passa processförhållandena är viktigt för att minimera nedsmutsningen. Om turbulensen är för låg och temperaturen för hög, kommer proteinerna och sockret i din växtbaserade dryck att orsaka nedsmutsning och de kan till och med brännas fast på plattornas ytor.

Vi har arbetat mycket med uppvärmning och pastörisering i mejeri-, dryckes- och proteintillämpningar, och vi vet hur man konstruerar värmeväxlare för minimal nedsmutsning. Tack vare ett brett urval av plattor med olika mönster kan vi förse dig med värmeväxlare som matchar dina specifika förutsättningar och råvaror perfekt.

Nedsmutsning är också en central faktor att ta hänsyn till i uppskalningsprocessen. Vi hjälper dig att identifiera processteg där nedsmutsning kan vara problematisk och ger dig råd om hur du kan minimera problemet. Till exempel är det viktigt att säkerställa konsekventa flödeshastigheter under de olika utvecklingsstadierna, annars kan du uppleva nya nedsmutsningsproblem när du skalar upp.

Är du intresserad av att lära dig hur du kan optimera din växtbaserade dryckestillverkning eller vill du köra en testomgång på ett av våra tillämpnings- och innovationscenter?  

Fyll i formuläret så kommer vårt team att kontakta dig inom kort

Denna information lagras och behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.