innovation centre hero finalv2

En värld av ren innovation

Alfa Lavals applikations- och innovationscenter för flödeshantering

På vårt toppmoderna applikations- och innovationscenter för flödeshantering möter du branschexperter för att optimera flödeshanteringsprocesserna i din verksamhet. Vi kan hjälpa dig att utföra kvantifiering och verifiering av dina processer med vårt kompletta utbud av pump-, ventil-, rengörings-, blandnings- och dispersionslösningar. Följ med oss ​​för att uppleva morgondagens koncept för kostnadseffektivt ökad avkastning, hygienisk säkerhet och hållbarhet. En värld av ren innovation väntar dig!

Boka ditt besök idag!

Informationen lagras och behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

.
innovation centre fullwidth img
.

Ta din produktion till nästa nivå

På vårt applikations- och innovationscenter för flödeshantering har vi erfarna experter som matchar dig med rätt utrustning för din arbetsuppgift och de specifika kraven för din verksamhet. Delta i försöken antingen personligen eller via livelänk.

Pumpning

Med vår omfattande portfölj av lösningar kan du bedöma hur olika typer av pumpar och pumpdrift påverkar kvaliteten på dina produkter. Detta genom att utföra försök baserat på dina faktiska processförhållanden.

innovation centre pumping

Ventiloptimering

Ventiloptimering påverkar processlinjens rengöringsbarhet, prestanda och underhåll. Utvärdera vårt utbud av hygienventiler under dina produktions- och rengöring-på-plats-förhållanden (CIP). Vi kan också hjälpa dig att optimera CIP-prestandan för blandsäkra ventilgrupper.

innovation centre valve optimizatoin

Rengöring

Vi hjälper dig att optimera dina rengöringsprocesser för förbättrad drifttid utan att kompromissa med hygienen, samtidigt som vi minimerar förbrukningen av vatten och kemikalier som driver driftkostnaderna.

innovation centre cleaning

Blandning och dispersion

Utforska ett brett utbud av blandare, omrörare och dispersionslösningar för storlekar upp till 20 m3. Vi kan arbeta nära din faktiska produktionsstorlek för att undvika förändringar i processresultat under uppskalning.

innovation centre mixing dispersionv2

   

Se videon 

Låt experterna på Alfa Lavals applikations- och innovationscenter för flödeshantering lösa dina utmaningar. Så gjorde ett ledande globalt bryggeri för att fastställa det bästa sättet att minska vattenkostnaderna vid rengöring av blandningssäkra ventiler.

Oavsett bransch eller utmaning kan våra experter komma med en innovativ lösning som passar dig.

   

Vad säger kunderna?

quote1.jpg

Genom att simulera vår produktion genomförde Alfa Laval riktiga försök för att kvantifiera möjliga vatten- och energibesparingar. Vi sparar nu 1,2 miljoner liter vatten varje år, och vår investering i ny automation hade en återbetalningstid på bara 4 månader!

‑ En europeisk mejerikund

quote1.jpg

Vi bad Alfa Laval utföra ett rengöringsförsök för att ersätta våra nuvarande sprejhuvuden. När vi utförde cirka 20 CIP-uppgifter per månad, fann vi att deras Alfa Laval TJ20G hade en återbetalningstid på endast 6 månader – enbart på vattenbesparingen. Dessutom förbättrades rengöringen avsevärt.

‑ En ledande global tillverkare inom egenvård och hemvård

quote1.jpg

Efter att ha genomfört ett försök med en HPM15-pulverblandare på applikations- och innovationscentret kunde vi maximera kundens koncentrationsformel för xantan och exakt förutsäga produktionskostnaden! Alfa Laval expertis hjälpte oss att säkra denna viktiga order.

- En tysk integratör

quote1.jpg

Vi har lärt oss mer om vad som krävs för att rengöra vår blandningstank. Alfa Laval visade att vi kan rengöra tanken på bara 17 minuter med en Alfa Laval TJ20G. Det är en tidsbesparing på 60 procent. Samtidigt tittade vi på att minimera avfallet, vilket TJ20G visade sig kunna göra.

- En ledande global färgämne/färgtillverkare

   

Alfa Lavals applikations- och innovationscenter för flödeshantering i Kolding, Danmark

En del av Alfa Lavals globala nätverk av kundtestcenter

 

Kolding-map.jpg

Vad du kan förvänta dig

Industrier

Alla slags företag som letar efter optimering av hygieniska processer, teknik och dimensioneringsvalidering inför investeringar, samt de som är intresserade av en hållbarhetsbedömning. Detta inkluderar tillverkare, integratörer och systembyggare inom mejeri-, dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och egenvårdsindustrin.

Processutrustning

Alfa Lavals kompletta portfölj för hygienisk flödeshantering som inkluderar:

 • Pumpar
 • Ventiler
 • Tankrengöringsutrustning
 • Dispersions- och blandningsutrustning

Tekniska möjligheter

 • Omgivnings- och kallförvaring för flytande och fasta produkter.
 • Mottagning, överföring och bearbetning av vätskevolymer upp till 20 m3.
 • Flödesvärmning och kylning.
 • Tankrengöring med dedikerad tvåtanks CIP-station som möjliggör optimering med kundspecifikt CIP-recept.
 • Pulverdispersion, vätskeblandning och omrörning samt gasdispersionsmöjligheter i storlekar från några hundra liter till 20 m3.
 • Flexibel pumpuppställning
 • Ventiluppställning med möjlighet att lägga till ventiler för tydlig jämförelse.
 • Full automatisering med realtidsövervakning.

 

Redo att se mer?

En värld av ren innovation väntar dig – ladda ner vår broschyr för att lära dig mer!

innovation centre brochure vignettev2