Bearbetning av mejeriprodukter

Alfa Laval har skapat innovation i mer än ett sekel och tillhandahåller processutrustning som maximerar avkastningen, underlättar rengöring och minimerar spill i varje steg i bearbetningen av mejeriprodukter. Med våra komponenter sparar du vatten, energi och kemikalier samtidigt som de uppfyller de allra strängaste säkerhets- och hygienstandarderna. På så sätt kan mejerier få ut mesta möjliga av alla resurser och skapa mejeriprodukter av högsta kvalitet, med den flexibilitet och tillförsikt som krävs för att ta vara på nya möjligheter på marknaden.

Alfa Laval dairy processing

Vi hjälper dig utveckla bearbetningen av mejeriprodukter

Dairy-processing-more-value.jpg

Mer värde från varje droppe

Du kan förlita dig på Alfa Lavals utrustning för bearbetning av mejeriprodukter för att få ut mesta möjliga av din mjölk, vilket ger mervärde i varje steg av processen. Bearbetning med mycket hög effektivitet och skonsam produkthantering säkerställer bättre avkastning, minskat spill och högsta möjliga produktkvalitet.

Dessutom gör våra innovativt utformade utrustningar och funktioner att produktionstiden utökas, när mindre tid läggs på rengöring och underhåll.

Dairy-processing-built-in-sustainability.jpg

Inbyggd hållbarhet

Att minska förbrukningen av energi, vatten och kemikalier är centralt för Alfa Lavals innovationer, vilket bidrar till ditt hållbarhetsarbete. Vi tillhandahåller unika lösningar som sänker energiförbrukningen i mejeriet avsevärt. På samma sätt gör den optimerade rengöringsbarheten att du minskar den tid och mängden vatten och kemikalier som spenderas på rengöring på plats.

Dairy-processing-superior-hygiene.jpg

Överlägsen hygien

Hygienen är avgörande vid bearbetning av mejeriprodukter. Varje detalj i Alfa Lavals processutrustning är utformad med stort fokus på hygien för att underlätta rengöringen och minska nedsmutsningen. Det gör det enklare för dig att uppfylla branschens strikta standarder för hygien och livsmedelssäkerhet – i dag och i morgon.

Optimera alla mejeriprocesser

 

Alfa Lavals komponenter är designade för att få ut det mesta i varje bearbetningssteg, från mjölk till färdig mejeriprodukt. De bidrar till att maximera avkastningen, drifttiden och produktkvaliteten, och till att minimera energi- och vattenförbrukningen. Klicka på länken för att se alla bearbetningssteg och hitta tekniker för mejerioptimering.

Bläddra efter bearbetningssteg

Dairy processing overview process chart

Nyckelprodukter

.
.

Vi fortsätter förnya oss. Du fortsätter förbättras.

Alfa Laval är här för att hjälpa dig ligga i framkant av mejeritillverkningen. Vi har stor erfarenhet av branschen och arbetar engagerat för att hitta smartare, bättre och mer effektiva sätt för dig att producera mejeriprodukter av högsta kvalitet. Under hela utrusningens livstid erbjuder vi vår expertis och ett nära samarbete för att hitta de smartaste uppgraderingarna och de bästa sätten att optimera din mejeriproduktion. Här ingår även digitala lösningar som hjälper dig ha full kontroll över mejeriprocesserna.

 

Dairy-processing-we-keep-innovating.jpg

Minska ditt miljöavtryck

Med Alfa Lavals utrustning för bearbetning av mejeriprodukter kan du göra mer med mindre. Den ger dig möjlighet att skapa en hållbar framtid för ditt företag samtidigt som du förbrukar mindre av världens resurser. Nedan är några exempel på hur våra produkter bidrar till det.

Dairy-processing-hermetic-design-emotion.jpg

Minska energiförbrukningen: Hermetic Design och eMotion

Med en lufttät kula som förbättrar vätskedynamiken förbrukar Alfa Lavals mejeriseparatorer med Hermetic Design upp till 60 procent mindre ström än icke-hermetiska alternativ. Genom att skapa nästan vakuumförhållande runt separatorkulan kan Alfa Laval eMotion-modulen öka energibesparingarna med upp till 75 procent.

Läs mer

Dairy-processing-Thinktop.jpg

Minska vattenförbrukningen: Thinktop

När det gäller vattenbesparande innovation sticker Alfa Laval ThinkTop ut. När den är monterad på Unique Mixproof-ventiler kan ThinkTop-pulsfunktionen för sätesrengöring spara upp till 95 procent vatten och kemikalier under rengöring på plats (CIP).

Läs mer

Dairy-processing-SaniSB.jpg

Minska kemikalieförbrukningen: SaniSB

Med Sani SB-seriens roterande sprejhuvuden är rengöringen av mejeritankar mer effektiv än någonsin. Sprejhuvudena skapar ett unikt strålmönster som möjliggör besparingar på upp till 40 procent av tid, vatten och rengöringsmedia.

Läs mer

Dairy-processing-Foodec.jpg

Förbättra avkastningen: Foodec

Renhet och avkastning är de viktigaste parametrarna vid avvassling och avvattning vid laktos- och kaseinproduktion. Alfa Laval Foodecs dekantercentrifuger är idealiska för båda processerna och möjliggör upp till 25 procent större hanteringskapacitet än liknande alternativ.

Läs mer

Service

.

Professionellt stöd redan från början

Uppbackad av erfarenhet av utrustningsservice för livsmedel, mejeriprodukter och drycker, är vi redo att hjälpa dig om du stöter på problem eller vill diskutera uppgraderingsmöjligheter i din mejeritillverkning. Vi är specialiserade på att optimera CIP-program för att minska vattenförbrukningen och användningen av rengöringsmedel. Tack vare vårt globala nätverk av partner, servicecenter och distributionsnav för reservdelar har du alltid tillgång till kvalificerad hjälp och originalreservdelar. 

Vi kan stödja dig från det första installations- och driftsättningsskedet och under hela din utrustnings livslängd med förebyggande underhåll, uppgraderingar, fjärrövervakning, förebyggande underhåll, felsökning med mera.

Säkerställ maximal drifttid, prestanda och avkastning på investeringen. Läs mer om den service vi erbjuder:

Dekantercentrifugservice     Service för hygieniska pumpar    Värmeväxlarservice   

Service för hygienisk tankutrustning   Service för hygieniska ventiler

 

Plant based drinks service.jpg