Rekonditionering av värmeväxlare

Förläng utrustningens livslängd oavsett fabrikat

På Alfa Laval servar och rekonditionerar vi plattvärmeväxlare av alla fabrikat och återställer dem, så de blir så gott som nya. Som en av världens ledande tillverkare av plattvärmeväxlare vet vi precis hur vi ska underhålla din utrustning för att säkerställa hög och pålitlig prestanda över tid.

Hos över 100 Alfa Laval-servicecenter världen runt kan vi erbjuda en uppsättning rekonditioneringstjänster som förbättrar prestandan hos din utrustning, utökar dess livslängd och säkerställer säker och effektiv drift. Ibland är det så enkelt som en rengöring av värmeväxlaren för att få tillbaka den till bra prestanda.

Renovering eller rengöring av värmeväxlare, spricksökning, återmontering med nya packningar, trycktestning och utbyte av defekta plattor är bara några av de saker vi hjälper dig med, tillsammans med rekommendationer kring andra serviceåtgärder. Du kan skräddarsy ditt eget servicepaket eller välja ett färdigt. 

Så fungerar det

Våra experter:

  • Föreslår rekonditioneringslösningar som matchar dina krav på omsättningstid, budget och tillämpning
  • Använder beprövade metoder som uppfyller högsta kvalitets- och hälsokrav
  • Använder alltid originalreservdelar 

 

Alfa Lavals Integrity test

Alfa Laval’s Integrity test kan identifiera mikroskopiska sprickor och försämring i materialet innan det utvecklas skadliga läckor. Den informationen ger dig detaljerad översikt om dina plattor och packningars tillstånd och du kan vidta åtgärder för att skydda din utrustning och för underhåll. Läs mer här eller i produktbladet (ENG)

Läs mer om Alfa Lavals rekonditionerings service och hur du kan öka livslängden på dina värmeväxlare genom att använda rätt rengöringsmetod.

Tio bra tips som håller din Alfa Laval-utrustning i toppskick

On-demand webinar | Hur behåller du din värmeväxlare i bästa skick, samtidigt som du sparar energikostnader?

Under en timme kommer vi att fokusera på följande ämnen -- Hållbara lösningar, Alfa Laval erbjuder service och reservdelar som är ansvarsfulla val för säkerheten och miljön och som samtidigt ökar energieffektiviteten avsevärt. -- Visuell tillståndsbedömning, en snabb översikt över tillståndet av dina packningsförsedda plattvärmeväxlare. -- Integrity test, identifiera potentiella problem som sprickor eller läckor, så att du kan vidta nödvändiga åtgärder i tid och undvika oväntade haverier och stillestånd. -- Rekonditionering och förebyggande underhåll. -- Service av alla varumärken.

Conceptzero Vignette 640x360