Kunskapsbank

Alfa Lavals nio decennier av framgångsrik värmeöverföringsutveckling har resulterat i unik kunskap för att lösa utmaningar och förbättra utrustningens prestanda. Oavsett ärende, fråga eller nyfikenhet du kan ha gällande plattvärmeväxlarnas värld så finns våra erfarna experter här för att hjälpa dig
att hitta svaret.


Kontakta oss

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Knowledge

Värmeväxlarutbildning online

Anmäl dig till en självdriven kurs för att lära dig mer om de olika typerna av plattvärmeväxlarteknologier som finns tillgängliga idag. För att du ska få ut så mycket som möjigt av Alfa Lavals expertis är alla utbildningar gratis. Starta när du vill och gör dem i din egen takt.

Online heat exchanger training

Dokument: Navigera genom en kylmarknad i förändring

En enorm förändring pågår just nu på kylmarknaden. Driven av miljöhänsyn genomgår lagstiftningen en gradvis utfasning av traditionella köldmedier till förmån för nya alternativ med lägre global uppvärmningspotential (GWP). Ladda ner det här dokumentet för en grundläggande primer om att välja och anpassa alternativa köldmedier för olika uppvärmnings- och kylapplikationer.

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Branschledande vägledning från våra experter

Oöverträffad styrka för krävande arbetsuppgifter

Pressure Secure handlar om hög mekanisk hållfasthet, lågt tryckfall och mycket hög tryckbelastning. Lär dig mer om PressureSecure från Mehrdad Mohammadian, senior designingenjör på Alfa Laval.

IceSafe garanterar pålitlig prestanda

Hur kan ni garantera både pålitlig prestanda och en värmeväxlare med lång livslängd? Lyssna på Fredrik Strömer, termisk specialist på Alfa Laval.

Morgondagens kylmedel

Frågor om förändringarna på dagens kylmarknad? Se den här korta videon om vilken typ av kylmedel du ska välja.

Energieffektivitet

Upptäck avancerade funktioner för att uppnå hållbar, kostnadseffektiv energieffektivitet i dina värme- och kylapplikationer.

AlfaNova: rostfritt stål

Få fakta om AlfaNova – en värmeväxlare i 100 % rostfritt stål byggd med vår patenterade fusionssammanfogande process

Enkelhet för din verksamhet

Lär dig mer om de steg som Alfa Laval har tagit för att göra valet av värmeväxlare mindre komplicerat.

Fempunktsjustering säkerställer en mer pålitlig upplevelse

I strävan att minimera potentiella stilleståndstider har Alfa Laval utvecklat funktioner för att förbättra värmeväxlarens tillförlitlighet. Här förklarar experten Torgny fempunktsjusteringssystemet.

Räkna med förbättrad funktionsvänlighet

Funktioner som ClipGrip™ som förenklar underhållet bidrar till att du får den längsta livslängden och lägsta ägandekostnaden på din utrustning. Titta på den här videon med experten Johan för att lära dig mer.

Uppnå högre effektivitet med CurveFlow™

I den här videon förklarar Alfa Lavals expert Martin hur avancerade funktioner som CurveFlow™-distributionsområdet möjliggör förbättrad termisk effektivitet.

U-turn – en modul för ammoniak-applikationer

Modulen -- inkluderar en separator och plattvärmeväxlare, säkerställer minimala tryckfallsförluster och maximal energieffektivitet. Titta på den här 3-minutersvideon för att lära dig mer.

RefTight™ tätningssystem - en expertvy

Det unika Alfa Laval RefTight™ tätningssystemet möjliggör förbättrad, långsiktig prestanda i applikationer med höga tryck och temperaturer på halvsvetsade plattvärmeväxlare.

Hög prestanda och låg energiförbrukning med Alfa Laval TK20

Alfa Laval TK20 halvsvetsade plattvärmeväxlare med packning är optimerad för att leverera prestanda och tillförlitlighet för uppvärmning och kylning av aggressiva medier.

Kylexperter från Bort de Graaf har valt Alfa Lavals halvsvetsade teknik

Läs varför kylexperter från Bort de Graaf har valt Alfa Lavals halvsvetsade teknik för sina CO2-kaskadsystem.

Effektiv och pålitlig teknik: det gör vi

Endast Alfa Laval erbjuder ett komplett utbud av värmeväxlingsteknologi för datacenter med prestandacertifiering från det oberoende institutet för luftkonditionering, värme och kyla, Independent Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI). Detta ger försäkran om effektiv prestanda, men i slutändan är utrustningen bara början. Ta reda på hur vi kan arbeta med dig från dag ett för att säkerställa att ditt kylsystem levererar pålitlig, långsiktig hållbarhet.

Unik expertis för att garantera tillförlitlig hållbarhet över tid

Nedsmutsning kan avsevärt minska både den förväntade livslängden på din värmeväxlare och dess termiska prestanda. Med Alfa Laval som partner har du tillgång till de världsledande experterna på kemi och materialteknik. De kan arbeta med dig för att identifiera de potentiella orsakerna till nedsmutsningsrisker och utveckla anpassade strategier för att hjälpa dig att förhindra det.

 

 

Ladda ned

Dokument

Våra kunders berättelser

Med en historia som bygger på mer än 90 år av termisk innovation arbetar Alfa Laval idag med kunder över hela världen, i praktiskt taget alla tänkbara branscher. Men ta oss inte på orden! Klicka här för att läsa några av våra kunders berättelser och lär dig om hur vår avancerade plattvärmeväxlarteknologi hjälper dem att säkra mer effektiv, pålitlig och hållbar termisk prestanda.

Alfa Laval Sustainable solutions reaching new heights case

Vanliga frågor om värme och kyla

Se expertsvar på de vanligaste frågorna om värme- och kyla.

Heating and cooling hub FAQ

Konsulterande verktyg

Baserat på unik kunskap från årtionden av erfarenhet att leverera termiska lösningar, har Alfa Laval kunnat skapa ett antal resurser som du kan använda för att underlätta ditt dagliga arbete. Klicka här för att upptäcka BMI-filer, 3D-ritningar och andra resurser för att underlätta ditt dagliga arbete.

hc hub-Consultant-tools-3D

Kontakta oss idag!

Dina uppgifter lagras och behandlas i enlighet med vår integritets- och dataskyddspolicy.