Utrustning för pilottester inom bearbetning av växtbaserad protein

 

Förmågan att utföra tillförlitliga tester som exakt förutsäger processbeteende i full skala är avgörande för att optimera befintliga processer eller experimentera med nya recept och råvaror. 

Alfa Laval erbjuder ett speciellt sortiment med test- och pilotutrustning, inklusive alla kärnkomponenter som krävs vid produktion av växtprotein. Genom att välja Alfa Lavals utrustning säkerställer du konsekventa resultat vid uppskalning och minimerar risker, tid och kostnader under kommersialisering. 

pilot plant based
14 reliable data plant based

Få tillförlitliga data 

Våra kompakta plug-and-play-pilotskiddar förenklar utförande av tester för att etablera koncepttest och bedöma prestanda, vilket underlättar processoptimering och uppskalning. Oavsett om du är ett nystartat företag, ett teknikcenter eller en etablerad producent har vi den perfekta lösningen för dig.  

Beroende på dina preferenser kan du köpa eller hyra all nödvändig utrustning, eller utföra alla nödvändiga tester på våra testanläggningar.  

Vårt team med applikationsexperter hjälper gärna till när du testar och utvecklar nya recept och processer eller optimerar befintliga processer. 

 

Kontakta oss för mer information

Testenheter för separator 

Vi hjälper dig hitta de perfekta separatorerna för dina processer. Vi erbjuder omfattande testmöjligheter så att du kan testa vår utrustning genom hela din utvecklingsprocess – från inledande labbtester, via pilottester, till fullskalig produktion.  

Du kan utföra tester på din anläggning med hjälp av utrustning från vår utrustningspool. Vår utrustningspool har ett brett utbud av separatormodeller som är lämpade för olika separeringsuppgifter för växtprotein vilket gör det enkelt att testa och hitta den optimala utrustningen för din process och dina råvaror innan du gör investeringen. 

Läs mer om våra separatorer

CR 250 640x360
foodec plant based

Foodec-testmoduler 

Alfa Laval Foodec dekanterskids är kompakta, lätta att installera och använda och ger värdefulla insikter vid utveckling av nya produkter eller optimering av befintliga processer.  

Foodec dekanterskidds finns tillgängliga för modeller av olika storlekar och kan konfigureras för att matcha dina test- och/eller produktionskrav. Dessa skiddar är utrustade med ett avancerat kontrollsystem, vilket gör det enkelt att justera parametrar och förfina labbtester. Detta gör att det är enklare än någonsin att validera prestanda innan uppskalning till kommersiell produktion. 

Lär dig mer om Foodec-dekantrar

Membrantestenheter 

Alfa Laval erbjuder helt integrerade membranfiltreringssystem för FoU, uppskalning och processoptimering. Vi erbjuder enheter i storlekar som är lämpade för testkörningar i laboratorier och pilotskala. Med dessa enheter är det enkelt att testa olika membrantyper och du får värdefulla insikter om vilken koncentration som kan uppnås, hur vätskor med varierande viskositet beter sig, indikationer på nedsmutsnings- och rengöringsegenskaper, data om proteinfraktionens renhet och förväntad avkastning. 

Med våra testenheter kan du: 

  • Få insikter om processens långsiktiga stabilitet. 
  • Få solida data innan du skalar upp till kommersiell produktion. 
  • Ta fram produktprover som kan skickas till potentiella kunder. 

Lär dig mer om TestUnit M20    Lär dig mer om PilotUnit Multi

PilotUnit Multi transparent 640x438
evaporation system plant based

 

Förångningstestenheter 

Verifiera prestanda, effektivitet och rengöringskrav direkt på plats med Alfa Lavals mobila pilotförångningssystem eller utför tester på Alfa Lavals innovations- och testcenter. Vårt team med processexperter hjälper dig hitta den optimala lösningen baserat på dina krav och driftsförhållanden.  

Lär dig mer om våra förångningssystem