Värmepumps- och luftkonditioneringslösningar

När det gäller värmepumpar och luftkonditionering är energieffektivitet tillsammans med krav på nya köldmedier med låg GWP, Global Warming Potential, avgörande. För att uppnå dessa mål arbetar Alfa Laval nära kunder och universitet för att påskynda utvecklingen och för att kunna erbjuda plattvärmeväxlare som är utformade för att uppfylla de nya användarreglerna.

Aircon-heat-pumps-hero

Fördelar med Alfa Laval värmeväxlare

  • Produktsortiment som omfattar både kommersiella och industriella värmepumpar såsom CO2-värmepumpar.
  • Kompatibel med i princip alla köldmedier från lågt till extremt högt tryck.
  • Optimerad för värmepumpar, särskilt i stora utrymmen.
  • Värmepumpar är fyra gånger effektivare än traditionella värmepannor inom uppvärmning och kylning av bostäder.
  • Varje år sparar värmepumpar baserade på Alfa Lavals plattvärmeväxlare upp till 29 TWh el, vilket minskar koldioxidutsläppen med 6,6 miljoner ton.

Värmeväxlare för olika applikationer

Alfa Laval-värmeväxlare är perfekt lämpade för många olika typer av värmepumpar för företag och industri. Hit hör t.ex. luft till luft eller luft till vattenvärmepumpar, eller värmepumpar baserade på propan, CO2, ammoniak eller andra låg-GWP köldmedier.

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Lödda plattvärmeväxlare

Kompakt och underhållsfritt – vi erbjuder ett brett spektrum av beprövade lödda och fusionssammanfogade teknologier. Till exempel är AXP-serien mycket lämplig för applikationer som använder CO2 som köldmedium.

Vårt utbud

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Packningsförsedda semi-svetsade plattvärmeväxlare

Vårt breda sortiment av packningsförsedda plattvärmeväxlare sätter nya marknadsstandarder för effektivitet, tillförlitlighet och servicevänlighet.

Vårt utbud

fhe_alfanova_indhvac_right_640x360.jpg

Alfa Nova - fussionssammanfogad plattvärmeväxlare

AlfaNova är optimerad för krävande arbetsuppgifter och är en unik fusionssammanfogad värmeväxlare tillverkad av 100% rostfritt stål.

Läs om AlfaNova

Möjliggör hållbar, effektiv och säker uppvärmning och kylning med propan

Tillsammans designade Alfa Laval och Simaka Energie- und Umwelttechnik GmbH en innovativ värmepumpslösning för en schweizisk stormarknadskedja. Systemet är byggt med tre Alfa Laval-lödda plattvärmeväxlare med hög kapacitet och använder propan med låg GWP som köldmedium, vilket ger långsiktig hållbarhet, energieffektivitet och säker drift.

Simaka Case story 640x360

Alfa Laval AC65 – total verkningsgrad för värmepumpsapplikationer för bostäder

AC65 erbjuder termisk effektivitet, utvecklingseffektivitet och processeffektivitet och är nästa generations värmeväxlare för högvolymvärmepumpmarknaden. Den erbjuder oöverträffad kvalitet och exceptionell prestanda med lägsta möjliga laddning, vilket gör den till den perfekta passformen för köldmedier med låg GWP, inklusive R290.

AC65 vignette

Alfa Laval AC540-familjen optimerad för köldmedier med låg GWP

Köldmedievärlden utvecklas snabbt, driven av miljöhänsyn, och av utmaningen att uppnå allt högre effektivitet från den nya generationen köldmedier med låg GWP, såsom R32 och koldioxid. För att möta de många nya utmaningar som HVAC-industrin står inför, har Alfa Laval utvecklat AC540-familjen av lödda värmeväxlare, med konstruktioner som är optimerade för att fungera med det köldmedium du väljer.

AC540 heat exchanger