Alfa_Laval_Gas_as_fuel_1218x304px.jpg

Utrustning och lösningar för varv och sjöfart med LNG som bränsle

Hjälper dig att utnyttja fördelen med gas

Allt fler redare använder LNG som drivmedel i sina fartyg. Oavsett om du redan har gjort det valet eller fortfarande utforskar möjligheterna kan Alfa Laval hjälpa dig på vägen. Under drygt femtio års arbete med gas, som börjar med last och expanderar till LNG som bränsle, har vi utvecklat den utrustning och de kunskaper och tjänster som ger dig effektiva lösningar. Du hittar det du behöver för att kunna utnyttja LNG maximalt, från att säkerställa säkerheten till att öka effektiviteten och minska utsläppen ytterligare.

 

Kontakta oss

 


Produkter och lösningar

.

Lösningar för Aalborg-boilers

Alfa Laval Aalborg dubbla bränsleboilers är mer än en effektiv lösning för ånga och varmvatten. De kan hantera både fritt flöde och metan blandat med ädelgaser och ger säkra, effektiva sätt att hantera avkokningsgas (BOG) och förenklar åtgärder i samband med tankinspektioner.

Boiler system 2
.

PureCool

I dag kan du minska metanglidningen med upp till 50 % samtidigt som du minskar LNG-förbrukningen. Alfa Laval PureCool-kylsystem för kaskadavgaser är kärnan i iCER-tekniken, ett alternativ för nästa generations WinGD X-DF-motorer. Förutom att reducera utsläppen kan du minska bränsleeffektiviteten med 3 % genom att välja iCER.

CEC3
.

Värmeväxlare

Alfa Laval har robusta lösningar för användning i bränsletillförselsystem som belastar den termiska utrustningen. Högtrycks FCM LNG använder sig av diffusionssammanfogad PCHE-teknik (Printed Circuit Heat Exchanger), medan Alfa Laval DuroShell kan fungera som en lågtrycks LNG-förångare.

Heat exchangers 3
.

Gasförbränningsenhet

Alfa Laval gasförbränningsenhet (GCU) är en pålitlig, enkel lösning för hantering av avkokningsgas (BOG) på LNG-transportörer med tvåtaktsmotorer eller dubbelbränslemotorer med låg hastighet. Kompakt och ekonomisk att installera och hanterar den gas som inte kan användas av fartygets framdrivningssystem på ett säkert sätt.

gcu3 newly enhanced 1
.

Smit LNG inertgassystem

Alfa Laval Smit LNG-systemet är en inertgasgenerator av förbränningstyp som bygger på femtio års erfarenhet av inertgastillförsel. Den producerar inertgas med låg daggpunkt som uppfyller kravet på mycket torr och högkvalitativ inertgas på LNG-fartyg.

Inert Gas System 3
.

Service och support

Service

De höga kraven som uppkommer vid arbete med LNG gör att service är en prioritet. Alfa Lavals globala serviceorganisation är tillgänglig dygnet runt, både fysiskt och digitalt. Våra serviceexperter hjälper till att säkerställa den säkerhet och tillförlitlighet du är beroende av, men också den effektivitet som kan göra skillnad för kostnadseffektiv gasdrift.

Marine service 640x360

Alfa Laval Test & Training Center

Tillförlitlighet är viktigast i utrustningen för LNG-användning. Alfa Laval uppnår det inte bara genom många års erfarenhet utan också genom omfattande tester vid Alfa Laval Test & Training Centre. Denna unika anläggning har en hel avdelning som arbetar för att säkerställa säker och effektiv gasdrift.

TTC gas 2
.

Ta kontakt

Vi finns här för att hjälpa dig

Kontakta oss om du vill ha mer information om utrustning och lösningar för LNG som bränsle eller en offert för ditt fartyg.

 

Contact boiler3 2020 640x360.jpg

 

Detaljerad förfrågan