Alfa_Laval_Gas_as_fuel_1218x304px.jpg

Utrustning och lösningar för varv och sjöfart med LNG som bränsle

Hjälper dig att säkerställa fördelen med gas

Allt fler redare använder LNG som drivmedel i sina fartyg. Oavsett om du redan har gjort det valet eller fortfarande utforskar möjligheterna kan Alfa Laval hjälpa dig på vägen. Under drygt femtio års arbete med gas, först med gods och nu med LNG som bränsle, har vi utvecklat den utrustning och de kunskaper och tjänster som ger dig effektiva lösningar. Du hittar det du behöver för att kunna utnyttja LNG maximalt, från att säkerställa säkerheten till att öka effektiviteten och minska utsläppen ytterligare.

 

Kontakta oss

 


Produkter och lösningar

Lösningar för Aalborg-boilers

Alfa Laval Aalborg dubbla bränslepannor är mer än en effektiv lösning för ånga och varmvatten. De kan hantera både fritt flöde och metan blandat med ädelgaser och ger säkra, effektiva sätt att hantera avkokningsgas (BOG) och förenklar åtgärder i samband med tankinspektioner.

Boiler system 2

Värmeväxlare

Alfa Laval har robusta lösningar för användning i bränsletillförselsystem som belastar den termiska utrustningen. Högtrycks-FCM LNG använder diffusionsbunden printed circuit plattvärmeväxlar- (PCHE) teknologi.

Heat exchangers 3

Gasförbränningsenhet

På LNG-fartyg är Alfa Lavals gasförbränningsenhet (Gas Combustion Unit, GCU) en säker lösning med hög kapacitet för att hantera avkokningsgas (boil-off gas, BOG) när den inte kan användas för framdrivning. Den enkla – och därför pålitliga – designen är förbättrad i GCU 2.0, som är utrustad för connectivity och har en ännu längre livslängd.

gcu3 newly enhanced 1

Smit LNG inertgassystem

Alfa Laval Smit LNG-systemet är en inertgasgenerator av förbränningstyp som bygger på femtio års erfarenhet av inertgastillförsel. Den producerar inertgas med låg daggpunkt som uppfyller kravet på mycket torr och högkvalitativ inertgas på LNG-fartyg.

Inert Gas System 3
. . . .

Alfa Laval Marine Service

24-7-Service&Support-service.block.jpg

Alfa Laval Marine Service finns över hela världen och är tillgängligt dygnet runt. Det är din väg för att få tillförlitlig drifttid och optimerad prestanda. Vårt nätverk är alltid tillgängligt och vårt serviceerbjudande ger tillförlitlighet, effektivitet och efterlevnad under hela din utrustnings livstid.


Upptäck våra servicemöjligheter

Service och support dygnet runt, alla dagar i veckan

Service woman 7.jpg

Kontakta oss var som helst, när som helst:

+46 4636 7700
marine.service@alfalaval.com

 

Vårt globala nätverk av servicecenter, distributionscenter och fältservicetekniker står alltid redo att hjälpa dig. 

Alfa Laval Test & Training Center

Tillförlitlighet är viktigast i utrustningen för LNG-användning. Alfa Laval uppnår det inte bara genom många års erfarenhet utan också genom omfattande tester vid Alfa Laval Test & Training Centre. Denna unika anläggning har en hel avdelning som arbetar för att säkerställa säker och effektiv gasdrift.

TTC gas 2
.

Ta kontakt

Informationen lagras och behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Vi finns här för att hjälpa dig

Kontakta oss om du vill ha mer information om utrustning och lösningar för LNG som bränsle eller en offert för ditt fartyg.

 

Contact boiler3 2020 640x360.jpg

 

Detaljerad förfrågan