Torrhumle
Alfa Laval ger lösningar för effektiv torr- eller kallhumling, processen där humle tillsätts till ölet efter första fermentering. Processen frisätter eteriska oljor från humle och förbättrar därigenom smak och arom som gått förlorad i brygghuset, utan att öka ölets bitterhet. Metoden har blivit populär de senaste åren, när stilar som Indien Pale Ale har blivit populära.
Säkerställer att du får ut det mesta av din humle på ett praktiskt och effektivt sätt
- Torrhumla stora volymer på en gång (IMXD)
- Fullständig homogenisering säkerställd genom dynamisk agitation (IMXD)
- Låga produktförluster (IMXD och Alhop)
- Ingen risk för blockering (IMXD och Alhop)
Alfa Laval har lösningar för alla huvudetapper av processen för torrhumling: introduktion av pellets, uppdelning, arom och smakutvinning samt borttagning av humlematerial. Alfa Lavals lösningar för torrhumling är utformade för att hjälpa bryggare att producera distinkt öl samtidigt som lönsamheten maximeras, processtiden minimeras, rengöringsprocedurer förbättras och förlusterna minimeras.