.
heating-and-cooling-hub-why-alfa-laval-1500

Din partner för uppvärmning och kylning.

Fördelarna med att arbeta med Alfa Laval

.

Varför Alfa Laval

Med mer än 80 års erfarenhet av innovationer för värmeöverföring vet Alfa Laval vad som krävs för att leverera högpresterande lösningar för alla tillämpningar. Våra experter strävar kontinuerligt efter att hitta nya sätt att göra din utrustning mer pålitlig, effektivare och enklare att driva och underhålla. Därför kan du lita på lösningar som är klara för dagens utmaningar och morgondagens krav. 

Men utrustningen är bara början. När du väljer Alfa Laval väljer du en engagerad partner som kommer att vara tillgänglig för dig varje steg på vägen. Tack vare vårt globala supportnätverk kan vi hjälpa till vid tekniska utmaning var som helst i världen. I allt från försäljning till leverans, driftsättning till service och reservdelar finns den kompetens och support du behöver alltid nära till hands.

ur experts continuously strive to find new ways of making your equipment more reliable, more efficient, and simpler to operate and maintain

Lödda och fusionssammanfogade plattvärmeväxlare

Allt du behöver för att möta dina utmaningar idag – och imorgon

Det här är några av de många unika fördelarna du kan förvänta dig när du väljer att samarbeta med Alfa Laval.

CB series brazed plate heat exchanger

PressureSecurePressureSecure

Oöverträffad styrka för krävande arbetsuppgifter

Våra innovativa plattdesigners supporterar det bredaste utbudet av högtemperatur- och högtryckstillämpningar. Enheter kan köras med tunnare plattor och färre plattor, vilket betyder mindre råmaterial, lägre energiförbrukning, minskad kylmedelsladdning och längre livscykel.

ValuePlusValuePlus

Totalt stöd – med tilläggsalternativ som passar dina behov

Få tillgång till ett brett sortiment av verktyg samt Alfa Lavals applikations- och produktexperter. ValuePlus support innehåller all dokumentation, godkännanden och certifieringar utöver ett allt större utbud av tillbehör. Tack vare Alfa Lavals prototyp- och testkompetens samt våra omfattande tillverkningsförmåga kan du alltid förvänta dig snabb leverans och fullständig efterlevnad av alla regler.

REFutureREFuture

En investering för morgondagens kylmedel 

Alfa Laval är en innovativ pådrivare i utvecklingen av lösningar för naturliga kylmedel och har lång erfarenhet av att arbeta med produkter som möjliggör användning av nya generationer och kylmedel med lågt GWP för att hjälpa dig att uppfylla hållbarhetsmål och eventuella lagstiftningskrav.

FlexFlowFlexFlow

Överlägsen termisk prestanda

Alfa Lavals patenterade asymmetriska plattformsdesign är en av många unika innovationer som ger bättre termisk effektivitet tack vare optimerat tryckfall och ökad turbulens. Förutom att minska energiförbrukningen innebär det också att minska volymerna och råvarorna i kylmedel.

DynaStaticDynaStatic

Flexibel kylmedelsfördelning

Med detta genombrott i produktionsmetod kan du skräddarsy placering, storlek och antal inlopp helt och hållet för att passa din specifika tillämpning, vilket garanterar det optimala kylmedelsdistributionssystemet för dina produkter. Resultatet är högre effektivitet med flexibiliteten att använda kylmedel med lågt GWP.

AlfaNovaAlfaNova

100 % rostfritt stål

AlfaNova är en lösning byggd 100 % med rostfritt stål som Alfa Laval erbjuder för tillämpningar som använder media som inte är kompatibla med traditionella material för värmeväxlare. Det är inte bara en avancerade konstruktion optimerad för användning med naturliga kylmedel, den är också helt återvinningsbar.

IceSafeIceSafe

Kontrollerad, icke-destruktiv frysning

För tillämpningar som så kräver kan vi leverera plattvärmeväxlare som är utformade så att iskristaller får lov att bildas under vissa driftsförhållanden, men oåtkomliga från känsliga områden. Detta säkerställer både pålitlig prestanda och lång livslängd.


Packningsförsedda plattvärmeväxlare

Banbrytande uppvärmning och kylningsinnovationer

År av forskning och provning har resulterat i världens mest moderna plattvärmeväxlare för uppvärmning och kylning. Komplett med funktioner som är unika för Alfa Laval ger dessa konstruktioner förbättrad effektivitet, tillförlitlighet och användbarhet.

AlfaQ plate heat exchanger

CurveFlowCurveFlow

Förbättrat flöde, minimerad nedsmutsning

CurveFlows distributionsområde optimerar flödet av media för bättre utnyttjande av hela plattytan. Förbättring av flödet med jämnare fördelning eliminerar döda punkter och ger högre värmeffektivitet med minskad risk för nedsmutsning. Detta innebär i sin tur energibesparingar, lägre underhållskostnader och mindre tid att oroa sig för oförutsedda stopp.

ClipGripClipGrip

Perfekt tätning och problemfritt underhåll

ClipGrip packningar erbjuder överlägsen fastsättning på plattan med packningar som också är enklare att montera. Den unika konstruktionen förhindrar att plattorna slås ihop vid ihopsättning och trasslet med nya packningssatser. Underhållet går fortare, plattor och packningar varar längre, vilket resulterar i att du sparar pengar.

Five-point alignmentFempunktsinriktning

Perfekt positionering för total pålitlighet

Detta system säkerställer perfekt plattjustering när du stänger enheten, vilket också gör det snabbt och enkelt att ta bort plattorna vid underhåll. Utmärkt plattpositionering säkerställer pålitlig mekanisk prestanda och förlänger livslängden på din utrustning.

OmegaPortOmegaPort

Förbättrad termisk effektivitet

Alfa Lavals icke-cirkulära inlopp och utlopp erbjuder två sätt att spara energi: högre termisk effektivitet och minskade pumpkostnader. Detta tack vare ett ökat flödet av media för att ge ökad genomströmning, lägre tryckfall och optimalt utnyttjande av plattytan.

Offset gasket groovesFörskjutna packningsspår

Maximal värmeöverföring

Ett packningsspår i ett speciellt zig-zag mönster ger det största möjliga värmeöverföringsområdet. Ett bättre utnyttjande av hela plattan minskar antalet plattor som krävs för optimal prestanda och säkerställer maximal termisk effektivitet för ännu större energibesparingar.

T-bar rollerT-bar roller

Lägre höjd och enklare service

En patenterad bärande balkkonstruktion skyddar rullen från fallande damm och skräp, vilket därmed förhindrar störning och minimerar risken för skador på stativet. Den säkerställer dessutom en lägre höjd för enheten och enklare öppning och stängning vid service.

PowerArcPowerArc

Den längsta möjliga livslängden för plattor

Vår optimerade fördelare för plattmönster garanterar en mer styv platta, vilken förhindrande utsträckning av plattan och säkerställande av perfekt passning. Resultatet är en robustare och slitstarkare platta, vilket också ger en effektivare värmeöverföring.

Bearing BoxesLagerboxar

Mjukare, säkrare, enklare underhåll

Många av våra stora och medelstora plattvärmeväxlare använder åtdragningsbultar till lagerboxarna för att minska friktionen när du öppnar och stänger enheten. Detta gör det möjligt för en person att enkelt och säkert utföra service av värmeväxlaren utan att behöva specialverktyg.

Fast track snabbvalsguide

Alfa Lavals produktguide är ett lättanvänt verktyg som hjälper dig att välja den bästa lösningen för din applikation. Den listar också lokala Alfa Laval-partners så du kan be om en offert för din valda produkt.

product-guide-640x360-B

Konsult? Systemintegratör?

Är du konsult? Se här! Med kompetens från årtionden av erfarenhet av värmeväxling erbjuder Alfa Laval kunniga resurser för dagens värme- och kylautmaningar. Hitta svar på komplexa frågor om allt från energieffektivitet till naturliga köldmedier, tillsammans med användbara verktyg som gör det enklare att hitta rätt teknik för din applikation.

heating cooling-hub-vignette-2021