Varv och sjöfart

Oavsett om du styr ett fartyg eller bygger dem kan vi hjälpa dig att möta dagens och morgondagens utmaningar. Att skydda miljön och stärka din verksamhet går hand i hand i denna tid av koldioxidutsläpp och efterlevnad. Genom pålitliga lösningar, världsomspännande service och uppkopplad expertis uppfyller vi det löfte vi gav för över 100 år sedan. Till sjöss eller i hamn, ombord eller online – Alfa Laval är din ständiga partner.

Complete marine solutions

Together for sustainable shipping

  • Ett brett utbud av beprövad marine utrustning som täcker de flesta av de kritiska verksamheterna ombord
  • Kunskap och praktisk expertis för att integrera utrustning i kompletta marina applikationer och innovativa lösningar.
  • Mer än ett sekel av marine service och decennier av arbete med varv som tillhandahåller framtidssäkra lösningar

Vi hjälper fartygsägare och operatörer att garantera säker efterlevnad av lagstiftning inom varv och sjöfart, både genom dedikerad efterlevnadsteknologi och genom att supportera övergången till nya bränslen som marint biobränsle, LNG och metanol.

Vi håller pålitlighet och användarvänlighet i fokus genom att:

  • Öka produktiviteten
  • Skydda motorn
  • Öka energieffektiviteten och minimera spillet
  • Bidra till högre intäkter och lägre livscykelkostnader

Titta i vår Marine Essential brochur för all information om utrustning och service för varv och sjöfart.

Lär dig allt om Alfa Lavals Test & training centre där vi testar idéer, utrustning, tillämpningar och processlinjer i skalan av ett oceangående fartyg med kontroll och bekvämlighet som är omöjliga till sjöss.

Klicka på bilden för att utforska alla våra produkter och service som är relevanta för din fartygstyp.

 Marine on board updated 2022.jpg

Marine Innovation Summit 2023

Watch the full event

As achieving net zero targets climb to the top of the maritime industry agenda, we provide you with the opportunity to connect with industry experts as they unravel the route to sustainable shipping.

Together for sustainable shipping

Besök Alfa Lavals monter på Nor-Shipping. Du kommer att upptäcka hur vi formar en hållbar framtid tillsammans med våra kunder och våra många partners, och du kommer att hitta en rad lösningar i Alfa Lavals monter.

 

Kom och träffa oss på Nor-Shipping, 6-9 juni i monter nr E02-19

 

Läs mer

Nor-Shipping-2023-vignette-image-640x360.jpg

Senaste nytt

Alfa Laval ger fartygsägare fördelar genom Air lubrication teknologin.

Alfa Laval tillkännager slutförandet av sitt förvärv av Marine Performance Systems B.V., ett Rotterdam-baserat maritimt teknologiföretag som har utvecklat det första fluidic air lubrication systemet med flytande luft. Den här kommer göra det möjligt för Alfa Laval att erbjuda denna miljövänliga teknologi på marknaden, vilket avsevärt bidrar till att förbättra fartygseffektiviteten, minska bränsleförbrukningen och minimera utsläppen från fartyg.

Image ALvessel

Alfa Laval introducerar marinindustrins första biobränseseparatorer

Biobränslen är ett aktuellt och tillgängligt bränslealternativ som kan hjälpa marina kunder att minska koldioxidutsläppen. Men samtidigt som biobränslen minskar koldioxidavtrycket, innebär de också nya operativa utmaningar. Alfa Laval är först på marknaden med att ta itu med dem genom biobränsleoptimerade separatorer och uppgraderade separatorer.

Biofuel-ready separator 640x360

Alfa Laval lanserar PureBilge Compact för att utöka fördelarna med PureBilge-teknologin till fartyg av alla storlekar

Med PureBilge Compact öppnar Alfa Laval sin dörr för både små och stora fartygssegment för att dra nytta av fördelarna med PureBilge-teknologin för bilgevattenrening. Den kompakta, lättinstallerade och kostnadseffektiva lösningen med en förbättrad miljöprofil hjälper små och stora fartyg att uppfylla efterlevnads- och hållbarhetsmålen.

PureBilge Compact no powerunit right 640x360

Shell tecknar avtal med Alfa Laval om att utveckla en gasförbränningsenhet #pressmeddelande

Shell International Trading and Shipping Company Limited har undertecknat ett samförståndsavtal med Alfa Laval angående utvecklingen av en ny gasförbränningsenhet (Gas Combustion Unit, GCU) för användning på tankfartyg för flytande väte. Genom att bana väg för säkra transporter av väte till sjöss är projektet ett viktigt steg på vägen mot global utfasning av fossila bränslen.

David Jung, Business Development Manager, Alfa Laval and Carl Henrickson, General Manager of Shipping Technology, Shell

Safe Bulkers beställer ytterligare eftermontering av Alfa Lavals PureSOx-avgasreningssystem

Under de senaste åren har den grekiska redaren Safe Bulkers eftermonterat Alfa Lavals PureSOx-avgasreningssystem på 20 av sina bulkfartyg. Företaget har precis installerat sin 21:a PureSOx-skrubber och ytterligare fyra eftermonteringar är planerade till första halvåret 2023. Återigen kommer systemen att säkras med ett omfattande Alfa Laval-serviceavtal.

Alfa Laval PureSOx in factory

Alfa Laval ska bli en teknologipartner för världens första projekt för att demonstrera avskiljning och lagring av koldioxid ombord i stor skala

Alfa Laval kommer att vara teknologipartner i det gemensamma projektet som initierats av Global Centre for Maritime Decarbonisation (GCMD), Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) och Stena Bulk för att undersöka avskiljning, lagring och lossning av koldioxid (CO2) ombord. Alfa Laval kommer att tillföra projektet teknologi- och ingenjörsexpertis för att hjälpa till att förstå utmaningarna och möjligheterna med att använda teknologi för avskiljning av koldioxid på fartyg. Detta projekt kommer att vara ytterligare ett stort steg mot Alfa Lavals plan för utfasning av fossila bränslen.

Stena Bulk ship carbon capture with Alfa Laval

Alfa Laval och SSAB kommer att supportera utfasningen av marina fossila bränslen med den första plattvärmeväxlaren tillverkad av fossilfritt stål

För att minska koldioxidutsläppen i den marina industrin krävs förändringar både ombord och bortom. Som en del av att minska koldioxidavtrycket genom hela utrustningsförsörjningskedjan, siktar Alfa Laval och SSAB på den första plattvärmeväxlaren tillverkad av fossilfritt stål.

Alfa Laval Concept Zero plate heat exchanger

Alfa Laval och WinGD kommer att samarbeta kring den schweiziska motordesignerns metanolbränslelösning

Alfa Laval och den schweiziska motordesignern WinGD har etablerat ett gemensamt program där Alfa Laval ska utveckla bränsleförsörjningssystemet för WinGD-metanolmotorer. Avtalet undertecknades den 8 september på SMM-mässan i Hamburg i Tyskland.

WingGD

Optimerad Alfa Laval Smit LNG-utformning ger beprövad prestanda med ny flexibilitet och hastighet

Alfa Laval har optimerat utformningen av Alfa Lavals Smit LNG-inertgasgenerator, vilket ger större flexibilitet till en branschledande lösning. Den modulära konstruktionen med en rad tillval kommer att innebära fler valmöjligheter och snabbare tillgång till livsviktig säkerhetsutrustning.

Alfa Laval FCM Methanol 3rd generation

Utforska mer

.

Säkra LNG-fördelen

Hitta lösningar för att maximera fördelen av LNG som bränsle.

LNG as fuel 640x360

Anslutnen service marin utrustning

Anslutningsmöjligheter för dina system ombord skapar smarta möjligheter att sänka ägandekostnaderna. Remote access innebär färre och kortare servicebesök, men också möjligheter till optimering av flottan. Upptäck Alfa Lavals växande utbud av digitala tjänster och skapa kopplingen mellan data och värde.

Marine-connect-vignettev2

Alfa Lavals marina videor

Ett urval av vår varv- och sjöfartsutrustning i aktion i olika tillämpningar.

Video 640x360