Entusiasm som tillväxtingrediens

Den kalla centrifugeringsprocessen med Brew 80 resulterar i en mer enhetlig öl med konsekvent kvalitet och gör det möjligt för Amager Bryghus att få ut 6–10 % mer slutprodukt ur varje bryggning.

DATUM 2023-11-28

Amager Bryghus är ett litet danskt oberoende mikrobryggeri som har rankats bland de 100 bästa bryggerierna i världen under de senaste åtta åren. Vilket är ganska anmärkningsvärt med tanke på att detta lilla företag etablerade sig så sent som 2007.

Företaget grundades av två vänner som båda var passionerade bryggerientusiaster – Morten Valentin Lundsbak och Jacob Storm. De bestämde sig för att göra business av sin passion. Att brygga öl på Amager Bryghus handlar om passion och entusiasm i kombination med grundarnas vilja att utveckla och förfina specialiserade/smaksatta öl för att tillgodose den växande internationella efterfrågan på specialöl av hög kvalitet. Idén bakom detta fantastiska danska bryggeris väg mot de anmärkningsvärda framgångarna är att de har utvecklat en stadig ström av karakteristiska, intressanta smaker i form av förstklassiga öl- och ale-produkter.

År 2016 installerade Amager Bryghus en liten Alfa Laval Brew 80 centrifugalseparator med hög hastighet, som skulle fungera som en klarningsenhet och avlägsna humlepartiklarna från
torrhumlade öl som utgör cirka 80 % av produktionen. Denna kalla centrifugeringsprocess ger en mer enhetlig ölproduktion av jämn kvalitet.

Det har också bidragit till en markant ökning av produktionen, vilket gör det möjligt för Amager Bryghus att få ut 6–10 % mer slutprodukt ur varje bryggning, vilket betyder att Brew 80-klarningsenheten betalar sig själv på bara 24–30 månader.

    

Produkter

Brew 80

Separatormodulen är särskilt lämpad för att klarna:

  • Öl efter jäsning
  • Öl efter mognad
  • Nästan ljusa typer

Alfa Lavals bryggeriserie

Kundens röst

Med bara en kompakt Brew 80-enhet kan du tillåta dig att vara mer kreativ. Nu är det bara din fantasi som sätter gränserna när det gäller att experimentera med smaker.
Den här utrustningen har visat sig vara mångsidigare än vad vi hade föreställt oss och det ger oss större kreativitet, okonventionella sätt att brygga och produkter som verkligen märks på en överfull marknad.

Grundaren Morten Valentin Lundsbak, Amager Bryghus, Köpenhamn, Danmark

Alfa Laval Brew 80: Den rätta matchningen för det du brinner för

Alfa Laval Brew 80 är en plug-and-play-centrifugmodul för kapaciteter på upp till 50 hl/timme. För små bryggerier erbjuder den samma Alfa Laval-separeringsinnovationer för att öka utbytet och kvaliteten på dina öl – inklusive vår unika Axial-Hermetic Seal för att minimera syreupptagningen. Brew 80 ger dig kraftfull och effektiv prestanda, med den kapacitet du behöver när ditt bryggeri växer.

brew80 vignette