Kylning och värmeåtervinning i datacenter

Energieffektiv kylning är avgörande för att bygga mer hållbar datacenterdrift. Alfa Laval har varit en pålitlig partner till IT-branschen i decennier och arbetat med kunder för att designa pålitliga, miljövänliga kylsystem för datacenter. Med över 80 års erfarenhet inom termisk teknologi erbjuder vi expertis för att ge nya frikylnings- och energibesparingsmöjligheter i serverrum i alla storlekar över hela världen.

data center cooling640x360

Nyckeln till hållbara datacenter

  • Avancerad plattvärmeväxlarteknologi som minimerar behovet av traditionell mekanisk kylning
  • Krymp din elräkning och miljöpåverkan med unika lösningar som maximerar effektiviteten för minimerad energiförbrukning
  • Ett brett utbud av lösningar för att öka hållbarheten genom att dra fördel av frikyla och värmeåtervinningsmöjligheter
  • Innovationer för att förbättra tillförlitlighet och servicevänlighet hjälper dig att maximera drifttiden och förenkla underhållet
  • Tredjeparts AHRI-certifiering ger en säker försäkran om värmeväxlarens termiska prestanda

Är du redo att se framtiden för grön IT i ditt datacenter? Kontakta oss i dag.

Frågor? Utmaningar? Support? Oroa dig inte – det är därför vi är här.

Vill du ta reda på hur rätt teknologi kan hjälpa ditt datacenterprojekt att uppnå grönare mål? Fyll i formuläret så kontaktar en av våra experter dig med mer information.

Denna information lagras och behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

data center center cooling overview

1. Växelverkare för kyltorn

2. Frikylning med vatten

3. Frikylning med luft

4. Värmeåtervinning

5. Vätskekylning

6. Edge-datacenter

I rampljuset

Titta på vår webinars om kylsystem

Kyltillämpningar genomgår en snabb förändring, med hållbarhetsdrivkrafter som skapar helt nya utmaningar. Men Alfa Laval kan hjälpa. Följ med våra ämnesexperter för den första serien webbinarer någonsin som ägnas åt de senaste trenderna – och lösningarna – som formar vår bransch. Delta live – eller titta on-demand när det passar dig!

Anmäl dig till vårt nästa webinar

Engagemang för branschsamarbete

Alfa Laval har ett nära samarbete med datacenterpartner för att främja framtida möjligheter till grönare IT. Därför är vi glada över att ha en aktiv roll som medlem i två branschorganisationer: Swedish Data Center Industry Association och Open Compute Project.

Lyssna på experterna

Dyk in i världen av datacenter och värmeöverföring och lär dig mer om nästa steg mot netto-nollenergi. Ta del av vår podcast Exchanges on Exchangers och ta reda på mer om effektiva datacenter.

Läs mer

Samarbetar för att utveckla hållbara datacenter

Vi befinner oss mitt i en digital revolution och datacenter ökar i antal och storlek över hela världen. Vårt jobb på Alfa Laval är att se till att datacenter och deras kunder kan växa på ett hållbart sätt.

Digitalisering av värmeväxlare minskar världens koldioxidutsläpp

Alfa Laval och Microsoft har gått samman för att nå ett gemensamt mål – att minska koldioxidutsläppen. Detta partnerskap utnyttjar de båda företagens respektive styrkor för att skapa nya hållbara lösningar. Alfa Lavals värmeöverföringslösningar och expertis samt Microsofts dataanalys och AI-kompetens. Detta för att säkerställa att alla värmeväxlare i världen fungerar optimalt och för att bygga de mest hållbara datacenterna. En vinst för alla parter.

.
.

Tillhandahålla och värna om grönare lösningar

I genomsnitt går så mycket som 40 % av ett datacenters strömförbrukning till att kyla servrarna. Lyckligtvis finns redan teknologin för att göra dessa kylsystem mer energieffektiva och pålitliga. Se den här videon för att lära dig om potentialen för ökad hållbarhet med Alfa Lavals nästa generations plattvärmeväxlare.

Läs mer om vår unika värmeväxlarteknologi

Effektiv och pålitlig teknik: det gör vi

Endast Alfa Laval erbjuder ett komplett utbud av värmeväxlingsteknologi för datacenter med prestandacertifiering från det oberoende institutet för luftkonditionering, värme och kyla, Independent Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI). Detta ger försäkran om effektiv prestanda, men i slutändan är utrustningen bara början. Ta reda på hur vi kan arbeta med dig från dag ett för att säkerställa att ditt kylsystem levererar pålitlig, långsiktig hållbarhet.

Läs mer om AHRI termisk prestandacertifiering

Unik expertis för att garantera tillförlitlig hållbarhet över tid

Nedsmutsning kan avsevärt minska både den förväntade livslängden på din värmeväxlare och dess termiska prestanda. Med Alfa Laval som partner har du tillgång till de världsledande experterna på kemi och materialteknik. De kan arbeta med dig för att identifiera de potentiella orsakerna till nedsmutsningsrisker och utveckla anpassade strategier för att hjälpa dig att förhindra det.


Läs mer om vårt materialteknologi- och kemicenter

Öka hållbara lösningar

Föreställ dig en mer hållbar värld. En värld där det krävs mindre för att producera ännu mer. En värld där vi effektivt möter våra växande energibehov och samtidigt minskar koldioxidutsläppen. Föreställ dig en värld där vi kan utnyttja kraften hos naturresurserna, samtidigt som vi bevarar dem. På Alfa Laval föreställer vi oss inte bara den här världen. Vi bygger den – tillsammans med våra kunder och våra partner.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360
.
Koeling datacenter

Systemintegratör? Konsult?

Eller annars bara ute efter mer djupgående information? Besök vår sida för BIM-modeller, utbildningsfilmer och designstöd, där hittar du även ytterligare kontaktinformation!

.

Avancerade lösningar för datacenter

Packningsförsedda plattvärmeväxlare

Alfa Lavals nästa generation av industriella packningsförsedda plattvärmeväxlare sätter nya standarder för termisk effektivitet, mekanisk tillförlitlighet och enkel service. De är nyckeln till mer hållbar kylning av datacenter.

prod gphe

Lödda och fusionssammanfogade plattvärmeväxlare

Alfa Laval har marknadens mest heltäckande linje av lödda plattvärmeväxlare, med en rad lösningar optimerade för dagens mer hållbara, naturliga köldmedier. Upptäck hur du kan få ut mer med lödda värmeväxlare.

prod brazed

Cylindriska filterkorgar

Alfa Laval erbjuder en rad automatiskt självrengörande filter och silar, som används för att skydda värmeväxlare i kylsystem från igensättning, nedsmutsning och korrosion. Minska risken för oplanerade stillestånd och förläng serviceintervallerna.

prod cylindrical filter baskets

Att få effektiviteten att hålla i årtionden

Visste du att underhåll av värmeväxlare i ditt datacenter kan förbättra energieffektiviteten? Så om du regelbundet och proaktivt underhåller dina plattvärmeväxlare kan du praktiskt taget eliminera onödiga stillestånd, bevara hög prestanda och minska ditt koldioxidavtryck. Dessutom hjälper våra anslutningstjänster dig att övervaka förhållandena i dina värmeväxlare när och var som helst.

 

Upptäck mer

.