Alfa Laval Adaptive Fuel Line

Alfa Laval har under mer än ett sekel levererat lösningar till den marina industrin. Precis som själva bränslena utvecklas även lösningarna för att hantera marina bränslen. Allteftersom nya föreskrifter för svavelutsläpp driver på övergången till lågsvavelbränslen, flytande naturgas, alternativa bränslen och skrubbrar, behövs ett nytt sätt att tänka kring bränsleledningen till motorn. På Alfa Laval är vi förberedda för att ta dig framåt och vi har lång erfarenhet av bränslebehandling och viktiga lösningar för alla aspekter av bränslehantering. Vi ser till att du är redo att möta utmaningarna från och med 2020, från att skydda din motor till att garantera din efterlevnad och energieffektivitet.

Alfa Laval Adaptive Fuel Line

Alfa Lavals bränsleledningslösningar omfattar separering, matningssynkronisering, filtrering, bränslekonditionering och mycket mer. Eftersom vi arbetar med alla aspekter kan vi utveckla bränsleledningen som en enda flexibel process som anpassar sig till förändringar och utmaningar i realtid. Vi kallar den Alfa Lavals Adaptive Fuel Line.

contact-us-button_SE_175x46.jpg


I rampljuset

 

Vad kommer IMO:s växthusgasstrategi att betyda för morgondagens fuel line?

Dr. Markus Hoffmann, Global Applications Manager, granskar IMO:s ambitiösa klimatstrategi och undersöker olika sätt som det kan påverka marknaden för marinbränsle under de kommande åren.

Franciska Kjellström

Roberto Comelli, global försäljningschef för bränslekonditioneringsmoduler, i en intervju med Shipinsight

Bränslekonditionering är en komplicerad fråga och nu när 2020 är precis runt hörnet finns det många frågor om bränsletillgänglighet, hur man hanterar bränslet ombord samt bränslekvalitet och stabilitet. Alfa Laval har arbetat med system för bränslekonditionering i 40 år och är det enda företaget som kan erbjuda dig en komplett lösning som gör att du följer kraven från och med 2020.

Roberto Commelli

Lyssna på experterna

Hör direkt från experterna själva bakom Alfa Laval Adaptive Fuel Line med mer. I dessa informativa videor delar de med sig av sina tankar om att möta dagens och morgondagens fuel- och applikationsutmaningar.

fuel line expertsv2 640x360

Motorskydd

Katalysatorrester och motorslitage

I sjöfartsbranschen är vi vana vid att tänka stort. Men en av de största utmaningarna branschen står inför kommer från några av de minsta beståndsdelarna. Och hotet de utgör för den globala flottans säkra drift kan bli betydligt värre.

fuel line daily grind02 640x360

Hur Alfa Laval ALCAP™ återuppfann bränsleseparering

Separatorer avlägsnar vatten och skadliga partiklar från marina bränslen. Äldre konstruktioner behövde manuell justering för varje bränsletyp. ALCAP™-tekniken anpassas automatiskt för att ge oavbruten drift – med maximal separationseffektivitet, motorbränsleekonomi och motorskydd.

fuel line alcap post640x360

Få bort katalysatorrester med bränslerengöring ombord

Kvaliteten på de marina bränslen kan variera inom vissa gränser. Professionell bränslehantering är avgörande för att undvika högre bränslekostnader eller allvarliga driftstörningar. Här kan du se tre välkända experter från sjöfartsbranschen ge sina åsikter om hur du undviker riskerna.

Bränsle och energieffektivitet

Marinbränsle i den lågsvavliga eran

Den globala marinbränslemarknaden dämpar sig mot en stor omvälvning, eftersom branschen förbereder sig för att komma in i nästa fas av den lågsvavliga eran. Från och med 1 januari 2020 träder nya IMO-regler i kraft, som syftar till att sänka mängden svavel som fartygen släpper ut i atmosfären.

2020 fuel challenges640x360

Bättre smörjoljebehandling

Med förändringar i marina bränsletyper måste smörjmedelskraven omprövas. För att avlägsna olösliga ämnen och vatten från smörjoljan är separatorer perfekta för att främja motorns livslängd och effektivitet, oavsett vilken bränsletyp som används.

Lube oil cleaning 640x360

Utvecklingen av fartygets framdrivning

Från ångfartyg till förarlösa ”spökfartyg” – framdrivningen till sjöss har genomgått enorma förändringar under de senaste två århundradena. Vår infografik visar några av de viktigaste milstolparna fram till idag – och tar även en titt mot framtiden.

evolution of ship propulsion640x360
.
fuel line service herov21920x480

Förberedelser för 2020 och efter det

Är ditt fartyg redo för 2020 och de kommande åren?

.

Våra produkter

S och P Flex 

Alfa Lavals S och P Flex-sortiment av separatorer är idealiskt för alla bränsle- och smörjoljor. Maximera skydd och effektivitet genom att skapa ett modulärt separatorsystem specifikt för din tillämpning. Välj mellan den avancerade S-separatorn, världens bästsäljande separator för bränsle- och smörjolja, eller enkelheten hos P-separatorn.

Visa produkt

Automatiserat bränslebytessystem 

Automatiserat bränslebytessystem (ACS) är ett pålitligt, helautomatiskt bränslebytessystem som underlättar övergången av oljepumpen, samtidigt som bränsleviskositeten bibehålls inom gränserna som fastställs av motortillverkarna.

Visa produkt

Bränslekonditioneringsmoduler Olja 

FCM One Oil är konstruerad för att konditionera konventionella marina bränsleoljor men motsvarar mer än bränslerenhet, tryck, temperatur, viskositet och flödeshastighet mot motorspecifikationer. Det kan också konfigureras att hantera flera bränslen, producera bränsleblandningar och hantera automatisk växling mellan dem.

Visa produkt

FlowSync

Alfa Laval FlowSync är ett automatiskt separatormatningspumpstyrsystem för användning i ditt fartygs behandlingssystem. Det synkroniserar bränsleflödet till separatorer baserat på faktisk förbrukning - vilket ger dig större motorskydd, lägre katalysatorrester och minskade energikostnader.

Visa produkt

PureDry

Återvinn olja och minska avfallshanteringskostnaderna. Alfa Laval PureDry är ett automatiserat system som separerar spillolja i tre faser: rengjord olja, vatten och supertorra fasta ämnen.

Visa produkt

290 Filter

Alfa Laval 290 filter ger finfiltrering med praktiskt taget inget tryckfall. De är anpassade till ett antal tillämpningar, såsom filtrering av smörjolja för fyrtaktsmotorer och filtrering av hydraulisk styrolja för tvåtaktsmotorer. Filtret kan vara tillgängligt med olika slamavlägsnande anordningar, såsom en avledningskammare eller Eliminator-kombination.

Visa produktt

alp0085 and alp0280 ret cmyk_640x360.png

ALP  three-screw pumpar

Alfa Laval ALP three-screw pumpar är utvecklade för lägsta möjliga driftskostnad och högsta tillförlitlighet, med specifikt fokus på sjöfartsbranschen. ALP är det självklara valet för hantering av bränslen och smörjoljor.

.

Kontakta oss för att diskutera

Vi är alltid redo att prata om dina behov, vare sig det gäller specifika bränsleledningslösningar från Alfa Laval eller bredare strategier för att möta bränsleutmaningarna år 2020 och långt därefter. Låt oss veta vad du funderar på så kommer vi att kontakta dig.

Informationen lagras och behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.