Petrokemiska lösningar

Petrokemiska producenter vill ha pålitlig och hållbar prestanda. Med det bredaste utbudet av kompakta värmeväxlare och specialiserade tubvärmeväxlare ger Alfa Laval kostnadseffektiv energiåtervinning. Men det är inte allt. Med rätt lösning kan du förbättra dina uppvärmnings-, kylnings-, kondenserings- och evaporationsuppgifter. Det ökar lönsamheten samtidigt som det innebär lägre kostnader, kräver mindre golvyta och ger mindre utsläpp.

petrochemical main products image 640x360

Våra bästsäljare

Compabloc_640x360.jpg

Compabloc

Compabloc är helsvetsad, fullt åtkomlig och kan hantera tuffa uppgifter vid höga tryck och temperaturer. Den klarar till och med de mest aggressiva inloppsmedierna utan att kompromissa med snabb och enkel rengöring och inspektion. Dess flexibla anslutningsstorlek och placering hanterar asymmetriska flöden och arbetar i kombination med en konstruktion med kort platta. Resultatet är den perfekta lösningen för kondenserings- och återkokningsuppgifter.

 

Mer om produkten

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Packnings‑ och halvsvetsade plattvärmeväxlare

Alfa Laval erbjuder en komplett portfölj av packningsförsedda plattvärmeväxlare i ett brett utbud av former och storlekar. Därför kan varje lösning skräddarsys för att passa varje given uppgift. Alla konstruktioner kan enkelt anpassas till nya förhållanden genom att ta bort eller lägga till plattor till det valda plattpaketet. Men det är inte allt. Förenklade demonterings- och rengöringsprocedurer gör dessa värmeväxlare mycket användbara. Lägg bara till det halvsvetsade konceptet för att hantera aggressiva medier på ena sidan.

Mer om produkten

plate_heat_exchangers_welded-spiral.jpg

Spiralvärmeväxlare

Spiralvärmeväxlaren är vår problemlösare nummer 1. Med sitt enkanaliga arrangemang är denna värmeväxlare självrengörande och kan hantera högviskösa vätskor. Konstruktionen är lätt att komma åt för underhåll och det perfekta valet för låga driftskostnader och optimerad drifttid. Det gör den också till en enastående kondensor som utnyttjar lägsta möjliga tryckfall. Den kan till och med toppmonteras för att minska installationskostnaderna ytterligare.

Mer om produkten

Andra lösningar

Luftvärmeväxlare

Plattvärmeväxlare

Tubvärmeväxlare

Separering

Andra produkter