Rengöringsservice

Utöka utrustningens livslängd 

Att hålla utrustningen ren kan vara av avgörande vikt för en effektiv driftprocess. Med vår rengöringsservice återställs processytorna i optimalt skick, vilket sänker underhållskostnaderna och förlänger utrustningens livslängd. Genom att spara energi kan du även sänka driftkostnaderna. 

Rengöringsservice för alla behov

Alfa Laval erbjuder en rad system för rengöring på plats (CIP – Cleaning-In-Place) och rengöringsmedel särskilt utformade och framtagna för att effektivt avlägsna avlagringar från värmeväxlare, separatorer, dekantrar och färskvattengeneratorer.

Vi använder endast noggrant framtagna och miljövänliga kemikalier.

System för rengöring på plats

Välj bland ett stort urval av Alfa Lavals CIP-moduler och -system som är tillverkade av rostfritt stål eller polyetylen för de minsta modulerna.

Vi kan också utforma CIP-system för mycket stora värmeväxlare eller farliga områden som kräver explosionssäker utrustning.

Rengöringskemikalier 

För att du ska kunna ta bort oönskade avlagringar från utrustningens ytor på ett säkert sätt rekommenderar Alfa Laval särskilt framtagna giftfria rengöringsmedel med låg miljöpåverkan. De har testats noggrant i vårt eget laboratorium för att säkerställa att materialet i packningar och värmeytor inte påverkas. 

Andra kemikalier 

Utöver kemiska rengöringsmedel har Alfa Laval även ett urval av andra kemikalier för att förbättra separatorns effektivitet samt kemikalier för dricksvattenhantering. Dessa är särskilt utvecklade för våra höghastighetsseparatorer och anläggningar för vattenavsaltning.

Så fungerar det

Våra experter:

  • Rekommenderar rengöringslösningar beroende på utrustning och tillämpning
  • Tillhandahåller rengöringstjänster för utrustning som inte är från Alfa Laval
  • Genomför rengöringstjänster 

 

Letar du efter en specifik service?

cleaning services 640x360

Tio bra tips som håller din Alfa Laval-utrustning i toppskick