PureBallast
.
ballast water system

IMO revised G8 – in force now

Alfa Laval PureBallast 3 is ready

 

Alfa Laval PureBallast 3

Totala lösningar för barlastvattenrening

Barlastvattenrening handlar om att skydda miljön. Men att köpa en ballastvattenlösning handlar helt och hållet om dina behov: att kunna segla smidigt, leverera i rätt tid och uppfyllda dina skyldigheter gentemot dina kunder.

Alfa Laval PureBallast 3 är den tredje generationen av den ledande barlastvattenreningstekniken - och den första lösningen som ska revideras av G8. Den är typgodkänd av amerikanska kustbevakningen samt av IMO och ger en oöverträffad prestanda i de mest utmanande vattnen. Runt den finns totallösningar inom barlastvattenrening, byggd på Alfa Lavals breda kunskap, omfattande resurser, starka partnerskap och välutvecklade serviceerbjudanden.

 

PureBallast Family

I rampljuset

Senaste nytt

Alfa Laval har tecknat avtal med två kunder om leverans av barlastvattenlösningar. Avtalen sträcker sig under de kommande tre åren och innehåller beställningar av PureBallast 3-system på cirka 40 fartyg och optioner som täcker ytterligare 40 system. Däckhus och hjälppumpsenheter ingår i några av beställningarna.

al pureballast latest news

Lär mer om provtagning för idrifttagande

Vattenprovtagning i samband med idrifttagningstestning är ett nytt krav för barlastvattenlösningar. Men reglerna och deras genomförande förvirrar. Vår nya rapport förklarar det du behöver veta.

commissioning updated mepc

Undvik begränsningarna med Compliance Navigator

Även om en barlastvattenlösning är certifierad är det inte säkert den kan ta ditt fartyg dit du behöver gå. Compliance Navigator är ett nytt verktyg för att säkerställa att systemet du väljer inte bara uppfyller kraven på pappret, utan även dit du seglar.

Compliance Navigator vignette

Utforska våra webbseminarier

Alfa Laval Marine Talks tar en djupgående titt på de utmaningar och förändringar som din marina verksamhet står inför. Under dessa webbseminarier får du aktuella analyser, kunskaper och lösningar för att hålla dig på rätt kurs, vilka diskuteras av våra marina experter och några av de framstående personerna inom sjöfartssektorn.

Marine Talks 640x360

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom barlastvattenrening med PureBallasts nyhetsbrev.

Message in a bottle 640x360

Lösningar för tankfartyg

Tankfartyg är specialiserade för transport av flytande last och saknar ofta ett pumprum, och de står inför mycket specifika utmaningar när det gäller installation och drift av en barlastvattenlösning. PureBallast 3 erbjuder lösningar.

vessel type tanker640x360

Lösningar för bulkfartyg

Bulkfartyg skiljer sig inte bara från varandra i storlek och driftsprofil, deras barlastvattenflöden kan skilja sig mellan lastning och lossning. PureBallast 3 erbjuder hög flexibilitet för att möta alla bulkfartygs krav.

vessel type bulker640x360

Lösningar för containerfartyg

Containerfartyg finns i många fler varianter än de containrar de transporterar. Behovet av barlastvattenrening hos en liten matare kan skilja sig mycket från det för ett massivt havsgående fartyg, men PureBallast 3 har lösningar för dem båda.

pureballast container640x360

Lösningar för gasfartyg

Gasfartyg skiljer sig mycket från varandra, men de har ett gemensamt fokus på säkerheten för fartyget och besättningen. UV-behandling med Alfa Laval PureBallast 3 undviker korrosionsrisker och andra säkerhetsrisker samt dolda kostnader för andra lösningar.

gas carrier preview v2 640x360

Välj ett godkänt system

Använd vår urvalsguide för att hitta rätt typgodkänd barlastvattenlösning för din segelprofil.

G8 October vignette640x360

Allt du behöver veta

Dra nytta av våra flera decenniers erfarenhet med resurser som omfattar alla aspekter av hantering av barlastvatten.

ballast water treatment dictionary2

Förtroende från eftermontering till återförsäljning

Ditt val av barlastvattenlösning är ett val för framtiden. Förutom att säkerställa en smidig eftermontering har Alfa Laval servicelösningarna som skyddar ditt systems prestanda och långsiktiga värde.

AlfaLaval PureBallast30 reactor onboard rgb
 

Vanliga frågor

Vanliga frågor och smarta råd

Teknik

Dokumentation, bilder, med mera

Kontakta oss 

Kunskap och hjälp finns till hands