2017-07-05 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar livsmedelsorder i Brasilien, värd 125 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av en processlösning till ett sojabönoljeraffinaderi i Brasilien. Ordern är värd ca 125 miljoner kronor och bokades sent i juni inom affärsenheten Food Systems i Food & Water-divisionen. Leverans beräknas ske under 2018.

Alfa Lavals processlösning består av olika typer av utrustning, såsom höghastighetsseparatorer och värmeväxlare, som kommer att installeras i en anläggning där sojabönor raffineras till matolja. Ordern inkluderar även ett serviceavtal.


“Det är mycket glädjande att kunna tillkännage denna stora order från ett av de största jordbruksnäringskooperativen i Latinamerika”, säger Nish Patel, chef för Food & Water-divisionen inom Alfa Laval. ”Vår beprövade teknik är driftsäker och effektiv och uppfyller de höga krav som ställs av kunder inom livsmedelsindustrin."


Visste du att… Alfa Laval kommer att etablera ett Food & Water kompetenscenter i Søborg (Danmark) som kommer att fokusera på forskning och utveckling samt projektingenjörsverksamhet? 


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Relaterat innehåll: