2015-03-20 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar order värd 115 miljoner kronor på offshore pumpsystem

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Framo pumpsystem till ett FSO-projekt i Norge. Ordern, bokad inom segmentet Marine & Offshore Pumping Systems, har ett värde av cirka 115 miljoner kronor och leverans beräknas ske 2016.

Ordern omfattar pumpsystem för råolja samt för brandsläckning till ett FSO (flytande lagrings- och lossningsfartyg). När fartyget är färdigbyggt kommer det att ligga fast förankrat i Nordsjön utanför Norges kust.


“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit ytterligare en stor order på Framo pumpsystem till offshore olja- och gasindustrin”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Dessa tillförlitliga och effektiva produkter passar väl in i vår portfölj för denna industri.”


Visste du att… redan 1976 levererades det första Framo-pumpsystemet till en oljeplattform i Nordsjön?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Relaterat innehåll: