2019-03-11 Produktnyheter

Alfa Laval Brew 20 ger nya möjligheter för små bryggeripubar och mikrobryggerier

Alfa Laval lanserar sin senaste centrifug för mikrobryggerier: Brew 20. Centrifugen är kompakt, slitstark och enkel att installera, så Brew 20 gör det möjligt för även de allra minsta bryggerierna att uppnå både ölklarifiering med hög kvalitet och ökad lönsamhet.

”Vi utvecklade Brew 20 särskilt för att uppfylla kraven hos dagens bryggeripubar och mikrobryggerier, baserat på ett nära samarbete med mikrobryggerier runt om i världen under många år”, säger Joakim Gustafsson, Global Sales Manager Brewery på Alfa Laval. ”För dessa bryggerier erbjuder Brew 20 två klara fördelar: ökad avkastning med större volym från varje tank samt överlägsen smak och arom hos ölet”.

Till skillnad från de filtreringslösningar nedströms som normalt används för klarifiering i mindre mikrobryggerier kan Brew 20 filtrera bort jäst, humle och andra fasta ämnen utan att samtidigt avlägsna flyktiga humleoljor och aromer. Centrifugen gör det även möjligt att öka produktionskapaciteten med 15–20 % utan att öka antalet tankar, tack vare snabbare omsättning. Resultatet är att bryggerierna får mer öl av högre kvalitet från samma ingredienser som de redan använder.

Innovativ separering som sparar pengar

Sedan företaget introducerade separatorer på marknaden 1883 har Alfa Laval gjort sig känt för att leda utvecklingen inom nya separeringstekniker. Brew 20 innehåller flera av företagets senaste innovationer, inklusive den axiella hermetiska tätningen. Den här unika funktionen minimerar risken för upptag av löst syre stort och begränsar det till lägre än 10 ppb.

”Den axiella hermetiska tätningen är en stor förbättring av de hydrohermetiska tätningarna som du hittar på äldre ölcentrifugkonstruktioner”, förklarar Gustafsson. ”Hydrohermetisk teknik kräver CO2 och avluftat vatten för att fungera korrekt, men eftersom vår axiella hermetiska tätning inte gör det kommer bryggerierna att spara tid och sänka driftkostnaderna betydligt”.

Svar från experter på bryggeriseparering

Som ett stöd till mindre mikrobryggerier med begränsad erfarenhet av centrifuger har Alfa Laval tagit fram en videoguide med svar på vanliga frågor om bryggeriseparering. Nyfikna besökare på webbplatsen hittar praktisk och koncis information om ämnen som hur man använder en separator vid bryggning av stout till installation och driftsättning samt utrustningens avkastningstid.

”Många bryggeripubar och mikrobryggerier tror fortfarande att centrifuger endast är för riktigt stora verksamheter, men med dagens teknik är det inte längre fallet”, säger Gustafsson. ”Vi har tagit fram vår videoguide för att göra det lättare för småbryggerier att få den information de behöver för att förstå vad en centrifug skulle innebära för deras bryggeri, deras öl och deras resultat”.

Läs mer om Alfa Laval Brew 20 och titta på videoguiden för mikrobryggerier på Brew 20 sidan.

Om du vill veta mer, kontakta:

Christian Tougaard
Market Area Manager, Food & Water
Mobil: +45 2777 8655
christian.tougaard@alfalaval.com

Adina Usiewicz
Communications Project Manager
Alfa Laval Nordic A/S
Mobil: +45 2844 8608
E-mail: adina.usiewicz@alfalaval.com

Brew-20 front 640-360

Relaterat innehåll: