2016-09-16 Produktnyheter

Alfa Lavals system för hantering av barlastvatten – PureBallast – fyller 10 år samtidigt som barlastvattenkonventionen ratificeras.

Beskedet att Finland hade ratificerat IMO:s barlastvattenkonvention kom bara några dagar före tioårsfirandet av den kommersiella lanseringen av PureBallast från Alfa Laval.

Den 15 september var det 10 år sedan Alfa Laval lanserade PureBallast som världens första system för hantering av barlastvatten. Vid tidpunkten för lanseringen 2006 såg det ut som om införandet av globala krav för hantering av barlastvatten var nära förestående.15 September,

Men det skulle dröja exakt ett decennium innan denna milstolpe kunde passeras. Under hela den här tiden har PureBallast varit ledande på marknaden. Nu finns en tredje generation av PureBallast som erbjuder överlägsna resultat både för sötvatten, bräckt vatten och havsvatten. Det är likaså det optimala systemet för grumligt vatten eftersom det kan användas även där UV-transmittansen är så låg som 42 procent.   

”Vi lovade i ett tidigt skede att våra kunder med säkerhet skulle kunna uppfylla lagstiftningen rörande hanteringen av barlastvatten”, säger Anders Lindmark, General Manager för Business Centre PureBallast. ”PureBallast 3.1 uppfyller inte bara det löftet utan gör det dessutom med en grad av effektivitet som aldrig skådats tidigare."

Alfa Laval är beredda när marknaden tar fart

När nu ratificeringsprocessen är klar träder barlastvattenkonventionen i kraft den 8 september 2017. Det innebär att den sedan länge väntade retrofitmarknaden nu kommer att ta fart på allvar, vilket sätter avsevärt tryck på leverantörerna av lösningarna för hantering av barlastvatten.

“Alfa Laval är fullt rustade för vad som ska komma, både när det handlar om kompetens och kapacitet”, säger Lindmark. ”Eftersom vi redan sålt 1 200 system och installerat över 300 retrofits har vi både de kunskaper som behövs och en infrastruktur för tillverkning som är möjlig att utöka ytterligare.”

Mer information om Alfa Laval PureBallast 3.1 och Alfa Lavals hantering av barlastvatten finns på www.alfalaval.com/pureballast3

Mer om Alfa Laval

Om PureBallast från Alfa Laval

PureBallast, som var det första kommersiellt tillgängliga systemet för hantering av barlastvatten, är ett kemikaliefritt system som säljs och servas av Alfa Laval. En viktig komponent av systemet är den förbättrade UV-reaktorn, som utvecklats gemensamt av Alfa Laval och Wallenius Water baserat på teknik från Wallenius Water. 

Om Alfa Laval

Alfa Laval är en ledande global leverantör av specialprodukter och tekniska lösningar baserade på företagets tre viktigaste tekniker: värmeöverföring, separering och flödeshantering.

Vår utrustning, våra system och vår service bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. Lösningarna används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier och petrokemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.

Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadsindustrin, i gruvindustrin, för hantering av avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.

Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper
dem att ligga i frontlinjen på den globala marknaden.

PureBallast ten years 640x360

Relaterat innehåll: