Fishing vessel sunset 1920x480

Uppnå bättre prestanda på fiskefartyg

Bränslen, systemen och verksamheter inom den marina industrin förändras snabbt, liksom miljölagarna och hållbarhetsriktlinjerna som styr dem. Alfa Laval har mer än ett sekel av erfarenhet inom varv och sjöfart som står till ditt förfogande och vi arbetar för att hjälpa dig att optimera driften.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av tillförlitlig, användarvänlig utrustning som är utformad för att förbättra ditt fiskefartygs prestanda, optimera kritisk aktivitet och säkerställa regelefterlevnad.

fishing ship 2022

En varaktig relation med fiske

Ombord på Prins Maurits, ett nederländskt fiskefartyg, har chefsteknikern Auke van Slooten fördubblat livslängden för huvudmotorns smörjolja och därmed sparat 1 400 liter olja per år och nästan två timmars reningstid per vecka med hjälp av en Alfa Laval MIB 503-separator. I tre generationer har hans fiskefamilj förlitat sig på Alfa Lavals lösningar.

Alfa Laval ombord

Alfa Laval erbjuder ett brett utbud av utrustning skräddarsydd för effektiv användning på mindre fartyg.

pureballast_compact_system640x360.jpg

Barlastvattenrening

Alfa Laval PureBallast 3 utmärker sig i alla typer av salthaltigt vatten, inklusive utmanande vatten med låg klarhet. Den är typgodkänd av IMO och den amerikanska kustbevakningen och ger en kompakt, användarvänlig lösning, oavsett om du väljer ett skid-monterat system eller lösa komponenter för fullständig flexibilitet.


Läs mer

Aqua blue mini_Right_640x360.png

Färskvattengenerering

Alfa Laval AQUA Blue Mini-färskvattengeneratorn är en kompakt, mycket effektiv lösning för färskvattenbehov på 1–18 m3 per dag. Den ger ett smartare alternativ till bunkring eller omvänd osmos då den endast kräver ett litet utrymme och lite elenergi.


Läs mer

alfa_laval_MiB-503.jpg

Rening av bränsle och smörjolja

Alfa Laval MIB 503 är utformad för att rena destillat, marin dieselolja och smörjolja. Underhållet är enkelt och kostnadseffektivt och den ger exceptinellt bra oljereningsprestanda för fartyg med upp till 5 MW motoreffekt.


Läs mer

alfa_laval_GPHE-T6.jpg

Värme och kyla

Alfa Laval T6 packningsförsedda plattvärmeväxlare är konstruerad för hög kapacitet och enkelt underhåll. Denna energieffektiva värmeväxlare levererar utmärkt termisk prestanda med en låg driftskostnad.


Läs mer

alfa_laval_AXP-112.jpg

Värme och kyla (högt tryck)

Alfa Laval AXP lödda plattvärmeväxlare hanterar arbetsuppgifter vid mycket höga – även extrema – tryck. Den är konstruerad för tillämpningar där CO2 används som köldmedium, men hanterar även andra högtrycksvätskor lika bra.


Läs mer

alfa_laval_Eliminator.jpg

Filtrering av smörjolja

Alfa Laval Eliminator kombinerar två tekniker i ett hölje för att förlänga smörjoljans livslängd. Det automatiska helflödesfiltret skyddar motorn, medan en separator på backspolningsledningen effektivt renar oljan.


Läs mer

PureBilge.jpg

Separering av oljehaltigt vatten

Alfa Laval PureBilge Compact är ett helautomatiskt separeringssystem som rengör oljigt vatten effektivt till havs. Med alternativ för att minska oljeföroreningar under 5 ppm - mycket hårdare än IMO-kravet på 15 ppm - sätter det en ny standard för att göra vatten säkert för utsläpp överbord.


Läs mer

Aalborg OC-TCi  large.jpg

Framställning av ånga och värme

Den högpresterande Alfa Laval Aalborg OC-TCi (Turbo Clean, intelligent) är en platsbesparande kombinationsboiler för ånga och varmvatten, som kan värmas med avgaser eller eldas med olje- och gasbränslen.


Läs mer

Service kit_Spare parts.jpg

Reservdelssatser

Alfa Laval spare part kits ger dig alla originaldelar du behöver för en specifik service. Du kan vara säker på full kompatibilitet med din utrustning, samt bekvämlighet och besparingar.


Läs mer

Smidig service, smidig segling

Regelbundet, professionellt underhåll är nyckeln till att förbättra prestandan och förlänga livslängden för din utrustning ombord. Alfa Lavals serviceexperter finns nära till hands och är redo att hjälpa till, oavsett var du fiskar. Du hittar support på det lokala språket i en hamn nära dig och vårt globala team har jour dygnet runt. Vänd dig inte bara till oss för reservdelar och nödhjälp, utan också för långsiktiga lösningar som förhindrar problem och minskar din ägandekostnad.

service 960x480

Jag vill veta mer

That information is stored and processed in accordance to our privacy policy.