Protein

Dekantercentrifuger har blivit allt viktigare inom fett-, olje- och proteinåtervinningsindustrin. Alfa Lavals kött- och fiskdekantercentrifuger drar nytta av många års tradition och erfarenhet. Vi har fortsatt att förbättra våra horisontella centrifuger och dekanterprodukter, vilket gör det möjligt för våra kunder att förbättra sin återvinning av värdefulla proteinfraktioner, fetter och oljor på bästa möjliga sätt.

Protein卧螺离心机-Protein decanter centrifuge

Öka avkastningen och minska energi- och driftskostnaderna:

  • Utmärkt klarning
  • Hög återvinningsgrad
  • Hög kaktorrhet
  • Mycket anpassningsbar för dina specifika tillämpningskrav
  • Kompakt och robust utformning med slitageskydd
De högpresterande kött- och fiskdekantrarna ger hög återvinningsgrad med låg energiförbrukning jämfört med andra lösningar. Driften är automatiserad, vilket minimerar det manuella arbetet.
.

DRNX

För återvinning av teknisk klass

  • Teknisk klass kategori I och II
  • Produkter upp till 130 °C
  • Slitageskydd i tungstenkarbid som är lätt att byta ut
  • Flexibel konfiguration för att uppfylla kundernas krav
  • Tätningar och packningar som har kontakt med produkten är som standard av Viton/FKM. 
  • Utformad och optimerad för torr utsmältning

FDNX

För tillämpningar med foderklass

  • Foderklass kategori III
  • Produkter upp till 100 °C
  • Slitageskydd i tungstenkarbid som är lätt att byta ut
  • Flexibel konfiguration för att uppfylla kundernas krav, CIP kan väljas
  • Tätningar och packningar som har kontakt med produkten är som standard av Viton/FKM med FDA-certifiering.

SANX

För tillämpningar med livsmedelsklass

  • Livsmedelsklass 
  • Pastöriserat flöde > 75 °C
  • Slitageskydd i tungstenkarbid som är lätt att byta ut
  • Flexibel konfiguration
  • CIP ingår
  • Tätningar och packningar som har kontakt med produkten är som standard av Viton/FKM med FDA-certifiering.

En typisk tillämpning är en fettsmältningslinje i livsmedelsklass med våtutsmältning eller produktion av proteinisolat/koncentrat.

MRNX

För tillämpningar med livsmedelsklass

  • Livsmedelsklass 
  • Produkter upp till 100 °C, normalt icke-pastöriserad <75 °C
  • Bästa möjliga sanitetsutformning
  • CIP ingår
  • Tätningar och packningar som har kontakt med produkten är som standard av Viton/FKM med FDA-certifiering.

Typiska tillämpningar för temperaturkänsligt livsmedelsprotein är mekaniskt fettreducerat kött eller bearbetning av surimi.

.
Alfa Laval Protein Decanter NX ventilation 1920x480

Många olika tillämpningar

.
.

Våra dekantercentrifuger för protein används i:

  • Konventionella (torra) utsmältningsprocesser (nedströms eller i stället för en skruvpress) 
  • Fiskmjölsanläggningar (fiskpressvatten eller helfiskdekanter)
  • Anläggningar för våt utsmältning/fettsmältning i foder- eller livsmedelsklass
  • DAF-flotationsprocesser 
  • Produktion av fettreducerat kött
  • Garverier
  • Bearbetningsanläggningar för husdjursfoder
  • Produktionsanläggningar för vegetabiliska proteiner
  • Anläggningar för bearbetning av blod
  • Bearbetningslinjer för surimi eller krill
  • Produktionsanläggningar för gelatin

Våra proteindekantercentrifuger kan återvinna/producera:

  • Fett/olja och proteinmjöl
  • Hydrolyserat extrakt/koncentrat/smältning av protein
  • Soppa eller buljong
  • Blodmjöl, plasma eller hemoglobin
  • Gelben eller benmjöl
  • Våta fettgrevar
  • Jungfruoljor