Revos concentration system
Alfa Laval Revos™ concentration system uses high-pressure, low-temperature reverse-osmosis technology to remove water from beer, wine and cider after fermentation to produce a quality concentrate with up to 22% alcohol by volume (ABV). When rehydrated it has the same taste, aroma, minerals and alcohol content as the original product.
Compact, economical and energy-efficient beer and beverage concentration system
- Up to 80% lower transport costs due to reduced concentrate shipping volumes for rehydration at bulk packaging facilities or at points of sale
- Save valuable floor space at the point of sale, such as bars and restaurants, by rehydrating concentrate only at the time of serving
- Preserve the flavour, aroma, minerals and alcohol content of the original beer or beverage due to low-temperature, patented two-pass processing
- Highly versatile system for beer and beverage concentration
Increase stability while reducing distribution and shipping costs with the Alfa Laval Revos beer concentration system.
How does the Revos beer concentration system work
The Revos concentration module is a two-pass high-pressure, low temperature reverse osmosis system, capable of concentrating alcoholic beverages, including beer, wine and cider. The product is chilled, and, in the first pass, pumped across proprietary spiral-wound membranes. At high pressure, water permeates through the membranes, concentrating the product while retaining up 22% alcohol by volume. Proteins, sugars, aromas and minerals are retained in the beer and beverage concentrate due to the tight pore structure of the membranes. The second pass allows for the recovery and retention of alcohol and aromas that escaped during the first pass of concentration.
Service
Livsmedelssystemservice
Alfa Lavals livsmedelssystemservice hjälper till att utöka prestandan för dina livsmedelssystem genom att maximera din processprestanda. Detta gör att du kan:
- Ständigt förbättra din verksamhet för att behålla konkurrensfördelar
- Fokusera på drifttid, optimering och tillgänglighet
- Maximera avkastningen på din investering under hela livscykeln för dina livsmedelssystem
Testa Alfa Laval Revos koncentrationssystem. Skicka åtta fat av ditt öl eller din dryck till en av Alfa Lavals två testplatser (antingen i USA eller Danmark) och delta i en test- och prestandagranskning på plats.
Du kan även hyra och testa en enhet i kommersiell skala för att fastställa koncentrats genomströmning och produktkvalitet hos dig.
Frågor kring Revos koncentrationssystem
Hitta svar på de vanligaste frågorna om Revos ölkoncentrationssystem här.

Minska koldioxidutsläpp. Lär dig mer från vårt white pape
Hur kan bryggerier och anläggningar för tillverkning av drycker minska sina koldioxidavtryck samtidigt som verksamheten blir mer effektiv? Att minska direkta och indirekta utsläpp spelar en viktig roll – från inköp av råvaror, el och tillverkning till förpackningar, material och distribution. Det här white paper kommer att fokusera på membranfiltrering med omvänd osmos (RO) för öl- och dryckeskoncentration som ett kostnadseffektivt sätt för tillverkare att minska koldioxidavtrycket från sina leveranskedjor.
