2019-04-25 Finansiella nyheter

Alfa Lavals prestigefyllda ”Gustaf Award” går till teamet bakom PureBallast

Alfa Laval - världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering - ger utmärkelsen "Gustaf Award", som instiftats för att belöna innovationer, till Alfa Lavals PureBallast team för extraordinär och uthållig produkt- och marknadsutveckling. Priset delades ut vid Alfa Lavals årsstämma som hölls i Lund under onsdagen.

Gustav Award instiftades i samband med Alfa Lavals 100-årsjubileum 1983, som ett uttryck för Alfa Lavals tro på kontinuerliga innovationer. Priset syftar till att uppmuntra och belöna insatser som har haft stor betydelse för Alfa Lavals verksamhet.


PureBallast-teamet har genom sitt gränsöverskridande arbete utvecklat PureBallast, som var den första kommersiellt tillgängliga barlastvattenrenings-lösningen. Det är en kemikaliefri teknik som säljs och underhålls av Alfa Laval. En viktig komponent i PureBallast är den förbättrade UV-reaktorn, som utvecklats gemensamt av Alfa Laval och Wallenius Water, baserad på Wallenius Waters teknologi.


”Teamet bakom Alfa Laval PureBallast har framgångsrikt utvecklat en teknisk lösning som uppfyller den strängare marina miljölagstiftningen. Den är typgodkänd både av IMO (International Maritime Organization, dvs FNs marinorganisation) och USAs kustbebakning (US Coast Guard). Det är idag den marknadsledande kemikaliefria lösningen för barlastvattenrening”, säger Tom Erixon, VD och koncernchef för Alfa Laval.


Alfa Laval PureBallast, lanserad 2006, har kontinuerligt förbättrats när det gäller biologisk prestanda och energieffektivitet - samt drift och underhåll. En del av den senaste teknikutvecklingen är en uppkopplingslösning (”connecitivity”) som möjliggör insamling och överföring av data för att säkerställa optimal prestanda av Alfa Lavals PureBallast-system. PureBallast är en kommersiell framgång och stod 2018 för en orderingång på cirka 1,5 miljarder kronor.


Visste du att… den första "Gustaf Award" delades ut 1986 till Lennart Stenström för hans idéer att använda mikrovågor för konservering av livsmedel?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2018 en omsättning på cirka 40,7 miljarder kronor och har cirka 17 200 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: