2018-09-21 Finansiella nyheter

AlfaLaval fortsätter att addera ny erfarenhet till koncernens supportorganisation

Alfa Laval koncernen – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tillsatt flera nya chefer i bolagets supportorganisation under året.

Redan i november förra året meddelades att Jan Allde skulle ta över befattningen som Chief Financial Officer och medlem i bolagets företagsledning med start i februari. Jan kom från ABB där han var Senior Vice President och Chief Financial Officer Americas. Han har mer är 20 års erfarenhet av finansiellt ledarskap från ABB inom områden som finansiell rapportering i börsbolag, fusioner och företagsförvärv, samt finansiell planering och analys.


I början av april tog Frank Bolata över rollen som Alfa Lavals Chief Information Officer. Frank kombinerar en gedigen IT-erfarenhet med ett starkt affärsdriv. Hans senaste anställning var på Baxter International Inc där han var Vice President IT i fem år. Han har även haft olika befattningar på bolag som Electrolux och Kraft Foods.


I början av augusti började Pascale Gimenez på Alfa Laval som Senior Vice President, Human Resources och medlem i bolagets företagsledning. Pascale kombinerar ett starkt affärsfokus med en gedigen HR-erfarenhet. De senaste tio åren har hon arbetat på Electrolux i olika ledande befattningar inom HR. Hennes senaste befattning var som Senior Vice President HR & Organization för ett av de största affärsområdena inom Electrolux; Vitvaror EMEA. Hennes erfarenheter innan Electrolux innefattar andra välkända bolag som Sandvik och Unilever.


Den senaste utnämningen är Henrik G. Welch som i december kommer att tillträda en delvis ny position som ansvarig för Group Treasury & Insurance. Henrik har en gedigen erfarenhet från finanssidan och att arbeta i en internationell miljö. Han har haft olika chefsbefattningar de senaste 20 åren, senast som Vice President, Head of Group Treasury på SSAB och dessförinnan i en liknande befattning vid Vestas Wind Systems.


”För att stötta Alfa Lavals nya strategiska riktning, som togs fram under 2016, utvecklades samtidigt en ny organisation, där vi av naturliga skäl prioriterade affärsdimensionen” säger Tom Erixon, Alfa Lavals VD och koncernchef ”Vi sa också att vi selektivt och stegvis skulle uppdatera och förnya vår erfarenhet och förmåga i bolagets supportstruktur, och att bygga på den befintliga styrkan. Jag är mycket nöjd med den erfarenhet och kompetens som har och kommer att tillföras gruppen”.


Visste du att… Alfa Laval flyttade sitt huvudkontor från Stockholm till Lund 1992?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.  


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem. 


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: