2018-11-13 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar offshore-order värda 175 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit två order för leverans av Framo pumpsystem till oljeplattformar i Nordsjön. De är bokade inom affärsenheten Pumping Systems i Marindivisionen och har ett samlat värde av cirka 175 miljoner kronor. Leveranser beräknas ske 2019.

Dessa order omfattar offshore pumpsystem som kommer att användas för brandsläckning samt för att injicera havsvatten i oljekällorna för att därmed optimera oljeutvinningen.


“Det gläder mig att kunna meddela att vi tagit dessa stora order för våra Framo pumpsysten. Framo pumpsystem används för ett antal olika ändamål och ger en säker och pålitlig prestanda,” säger Peter Leifland, chef för Marindivisionen.


Visste du att… Framo pumpsystem används inom tre huvudområden: last, olje- och gasproduktion samt offshoreanvändning och återvinning?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: