2018-03-29 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar offshore-order värd 50 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Framo pumpsystem till ett FLNG-fartyg (Floating Liquid Natural Gas) som ska byggas i Sydkorea. Ordern, bokad inom affärsenheten Pumping Systems i Marindivisionen,  har ett värde av cirka 50 miljoner kronor Leverans beräknas ske under 2018.

”Det är mycket glädjande att återigen kunna meddela att vi tagit en stor order på våra Framo pumpsystem”, säger Peter Leifland, chef för Marindivisionen. ”Våra pumpsystem spelar en avgörande roll för säker och pålitlig offshore-verksamhet. Ordern bekräftar att vi kan möta de höga krav kunderna ställer inom denna industri.”


Visste du att… Alfa Laval etablerade ett säljbolag i Sydkorea 1979 och kommer därför nästa år att fira 40 år i landet?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: