2018-04-04 Finansiella nyheter

Alfa Laval har tecknat ett avtal om att sälja delar av sin ”Greenhouse”-verksamhet till BITZER

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tecknat ett avtal om att sälja sin verksamhet i produktgruppen för kommersiella tubvärmeväxlare, för närvarande placerad i ”the Greenhouse” (”Växthuset”), till BITZER-koncernen. Transaktionen förväntas slutföras 1 maj, 2018.

Den kommersiella tubvärmeväxlar-verksamheten med säte i Alonte, Italien och med fokus på kyl- och luftkonditioneringsmarknaden, har varit en del av ”the Greenhouse” sedan 2016. Den flyttades dit tillsammans med några andra utvalda produktgrupper för att ges bästa möjliga förutsättningar för ett förbättrat resultat. Strategin har visat sig vara framgångsrik och den kommersiella tubvärmeväxlar-verksamheten redovisade intäkter på 120 miljoner kronor under 2017.


”Vi har sett en positiv utveckling av verksamheten för kommersiella tubvärmeväxlare under förra året”, säger Tom Erixon, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Vi är dock övertygade om att verksamheten kommer att få ännu bättre möjligheter att utvecklas inom BITZER-koncernen .”


”Det gläder mig att kunna välkomna Alfa Lavals skal-och-tubvärmeväxlare till BITZER-familjen. Produkterna som tas över från Alfa Laval är avsedda för luftkonditionerings- och kylapplikationer och kommer därmed att bredda BITZERs produktportfölj,” säger Gianni Parlanti, försäljnings- och marknadschef inom BITZER-koncernen. ”Denna transaktion innebär att BITZER blir den största oberoende tillverkaren av skal-och-tubvärmeväxlare globalt.”


Alfa Laval kommer fortsätta att sälja tubvärmeväxlare producerade i Bergamo, Italien och Sarasota, USA för nischapplikationer.


Visste du att… en skal-och-tubvärmeväxlare också kan kallas tubvärmeväxlare? 


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda.


www.alfalaval.com 


Om BITZER
BITZER-koncernen är världens största oberoende tillverkare av kylkompressorer. Med sina distributörer och produktionsanläggningar för kolv-, skruv- och spiralkompressorer samt värmeväxlare och tryckkärl är BITZER representerad över hela världen. År 2017 hade BITZER 3.500 anställda som genererade en försäljning på ca. 740 miljoner euro.


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: