2017-10-05 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar värmeåtervinningsorder, värd 50 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av ett värmeåtervinningssystem till en kraftanläggning i Sydostasien. Ordern är värd ca 50 miljoner kronor och bokades sent i september inom affärsenheten Boiler & Gas Systems i Marin-divisionen. Leverans beräknas ske under 2018.

Alfa Lavals system kommer att installeras i en kraftanläggning i Indonesien där det kommer att återvinna värme och generera ånga till ångturbinen.


“Detta är det första motordrivna kombikraftverket i Indonesien och ordern bekräftar att våra kunder ser oss som en leverantör av pålitliga och högeffektiva system till kraftindustrin”, säger Peter Leifland, chef för Marin-divisionen inom Alfa Laval.


Visste du att… enligt EIA (USA:s energiinformations-myndighet) står de snabbt växande ekonomierna i Sydostasien tillsammans för mer än 4% av de globala energiinvesteringarna?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: