2017-11-09 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar raffinaderiorder värd 55 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av svetsade värmeväxlare till ett raffinaderi i Mellanöstern. Ordern är värd ca 55 miljoner kronor och är bokad inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energidivisionen. Leverans beräknas ske under 2018.

Alfa Lavals OLMI värmeväxlare kommer att användas för olika kylapplikationer i raffineringsprocessen.


“Det gläder mig att kunna meddela att vi tagit denna stora order på våra svetsade värmeväxlare”, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen inom Alfa Laval. ”OLMI värmeväxlaren är en av de energieffektiva produkter vi har i vår breda produktportfölj och den lämpar sig väl för de krävande applikationerna inom raffinaderi och petrokemisk industri.”


Visste du att… Alfa Laval har haft verksamhet i Mellanöstern sedan 1990? 


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: