2015-01-22 Finansiella nyheter

Alfa Lavals bolag Tranter avser konsolidera sin produktion av svetsade värmeväxlare

Alfa Laval koncernen – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – aviserar idag att Tranter kommer att initiera strukturella förändringar för att säkerställa att dess europeiska verksamhet inom svetsade värmeväxlare är långsiktigt konkurrenskraftig. Initiativet utgör en del av det besparingsprogram som Alfa Laval aviserade i oktober 2014.

Tranter, en företagsgrupp inom Alfa Laval koncernen, avser att koncentrera den europeiska tillverkningen av svetsade värmeväxlare till den befintliga produktionsenheten i Schopfheim, Tyskland. Avsikten är att anläggningen i Artern, Tyskland, ska vara stängd den 31 juli, 2015. Förändringen kommer att påverka cirka 70 anställda.


”Tranters verksamhet inom svetsade värmeväxlare är viktig och en konsolidering är nödvändig för att förbli långsiktigt konkurrenskraftig,” säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval koncernen.


Tranter kommer att arbeta aktivt för att minimera de negativa konsekvenserna för de berörda medarbetarna.


Visste du att… Alfa Laval i oktober 2014 aviserade ett omstruktureringspaket som beräknas generera besparingar på 300 miljoner kronor på årsbasis under fjärde kvartalet 2015?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.
 
Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2013 en omsättning på cirka 29,8 miljarder kronor och har efter förvärvet av Frank Mohn AS cirka 17 500 anställda.


www.alfalaval.comFör mer information kontakta:


Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: