2015-09-07 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar livsmedelsorder i Kina, värd 75 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av två processlinjer för raffinering av matolja i Kina. Ordern, bokad inom segmentet Food Technology & Life Science, har ett värde av cirka 75 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2016.

Ordern omfattar både beräkning och genomförande samt att antal olika produkter, såsom värmeväxlare och separatorer, vilka kommer att användas i olika steg i raffineringsprocessen för sojaböns- och majsolja.


“Det är mycket glädjande för mig att kunna meddela att vi tagit ytterligare en livsmedelsorder, denna gång för vegetabilolja i Kina”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Livsmedel har alltid varit en viktig del av vår verksamhet och vi ser goda möjligheter även i framtiden.”


Visste du att… Kina är den fjärde största producenten av sojabönor efter USA, Brasilien och Argentina, enligt FNs livsmedels- och jordbruksorganisation?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.comFör mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: