2015-12-11 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar bryggeriorder i Mexiko, värd 210 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av diverse utrustning till en bryggerianläggning i Mexiko. Ordern, bokad inom segmentet Food Technology & Life Science, har ett värde av cirka 210 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2016.

Ordern omfattar diverse utrustning till en komplett processlinje, vilket inkluderar värmeväxlare, ventiler, blandare och annan typ av flödesutrustning. Processlinjen kommer bland annat att hantera jästbearbetning, jäsning, mognad samt filtrering.


“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit en stor order i Latinamerika”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Ordern bekräftar att bryggeriindustrin ser oss som en stabil och pålitlig leverantör.”


Visste du att… Alfa Laval har varit verksamt i Mexiko i mer än 50 år, eller mer exakt sedan 1957?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: