2015-06-02 Finansiella nyheter

Alfa Laval levererar bränslekonditioneringssystem för gasdrivna fartyg i banbrytande order

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har fått den första ordern på en helt ny, mycket robust och kompakt värmeväxlare för gasbränslekonditionering från det koreanska skeppsvarvet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Ordern är bokad inom segmentet Marine & Diesel Equipment och har ett värde på cirka 24 miljoner kronor. Leveranserna påbörjas i år, för att slutföras under 2016.

Den innovativa, kompakta Alfa Laval värmeväxlaren – ett nytillskott till den marina produktportföljen för alternativa bränslen – klarar temperaturer och tryck långt utöver andra svetsade plattvärmeväxlare. I det här fallet kommer de att ha en dubbel funktion eftersom de ska installeras ombord på sex LNG-fartyg (Liquified Natural Gas – flytande naturgas) som ska byggas av DSME. Ombord kommer de att återkondensera naturgas från tankarna och samtidigt konditionera gas som bränsle till motorn. Dessa nya Alfa Laval värmeväxlare är också mycket väl lämpade för andra gasdrivna fartygstyper, såsom tankfartyg, containerfartyg, m.fl.


“Denna order visar att Alfa Laval är ett företag som snabbt reagerar på förändrade kundkrav genom att kontinuerligt addera nya och innovativa produkter till erbjudandet”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Till den marina industrin kan vi nu erbjuda lösningar för alternativa bränslen, såsom flytande naturgas, utöver vårt befintliga erbjudande för dieseldrivna fartyg.”


Visste du att… det potentiella värdet per fartyg för Alfa Laval är detsamma, oavsett drivmedel?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.comFör mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: