2022-03-02 Finansiella nyheter

Alfa Lavals ekonomi- och finansdirektör Jan Allde lämnar bolaget

Efter fyra år hos Alfa Laval kommer ekonomi- och finansdirektör Jan Allde att lämna bolaget och flytta till Stockholmsområdet av familjeskäl. En process har initierats för att hitta en ny ekonomi- och finansdirektör. Jan kommer att stanna i sin nuvarande roll tills hans efterträdare är på plats, senast till den 31 oktober 2022.

Jan Allde, 54, började på Alfa Laval den 1 februari 2018 och kom då från en roll som Senior Vice President & Chief Financial Officer, Americas inom ABB koncernen. Innan dess hade han under 20 år olika roller hos ABB inom finansiellt ledarskap. Enligt en gemensam överenskommelse kommer Jan att stanna i sin nuvarande roll tills hans efterträdare är på plats, senast till den 31 oktober 2022. Av familjeskäl kommer Jan att flytta till Stockholmsområdet.

 

Under sin tid på Alfa Laval har Jan byggt ett starkt team inom både finans och IT. ”Jan har framgångsrikt utvecklat finansorganisationen och förbättrat våra globala rapporteringsprocesser under de senaste fyra åren. Hans ledarskap har varit avgörande då vi har implementerat en mer decentraliserad organisation, baserad på vår affärsenhetsstruktur. Jag önskar honom all lycka i framtiden,” säger Tom Erixon, VD och koncernchef.

 

Processen att identifiera en ny ekonomi- och finansdirektör inför nästa fas av Alfa Lavals resa har initierats.

 

 

Kort om Alfa Laval

Alfa Laval, världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, är inriktat på områdena energi, marin, livsmedel och vatten. Bolagets världsledande expertis, produkter och service är viktiga framgångsfaktorer för ett brett spektrum av kunder i ett 100-tal länder. Genom att optimera deras processer, skapa ansvarsfull tillväxt och ligga i spetsen för teknikutvecklingen hjälper vi dem att uppnå såväl sina affärs- som hållbarhetsmål.

Alfa Lavals innovativa teknologier används för att rena, förädla och återanvända material och naturresurser. De bidrar till förbättrad energieffektivitet och värmeåtervinning, effektiviserad vattenrening samt minskade utsläpp. Vår ständiga drivkraft är att bidra till en positiv utveckling för våra kunder, likaväl som för oss människor och vår planet. Vi gör världen bättre, varje dag.

Alfa Laval har 17 900 anställda och hade 2021 en omsättning på 40,9 miljarder kronor. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

www.alfalaval.com

 

 

 

För mer information kontakta:
Johan Lundin
Ansvarig för Investerarrelationer
Alfa Laval
Tel: 046-36 65 10
Mobil: 0730 46 30 90

 

Eva Schiller
PR-ansvarig
Alfa Laval
Tel: 046-36 71 01
Mobil: 0709 38 71 01

 

 

 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: