2021-03-31 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar vegetabiloljeorder i Sydafrika värd 50 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av en komplett processlinje till en vegetabiloljeanläggning i Sydafrika. Ordern har ett värde av cirka 50 miljoner kronor och bokades i affärsenheten Food Systems inom Livsmedel- och Vattendivisionen. Leverans beräknas ske under 2022.

Ordern omfattar en komplett och automatiserad processlinje för raffinering av vegetabilolja. Processlinjen inkluderar olika typer av utrustning som värmeväxlare och blandare.”Detta är den femte ordern på kort tid från samma vegetabiloljekund. Det visar på det förtroende vi skapat genom att leverera pålitlig och effektiv utrustning för livsmedelsproduktion”, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och Vattendivisionen. ”Med Alfa Lavals utrustning får våra kunder ut mer av sina råvaror, samtidigt som de sparar vatten och energi – vilket är bra för deras resultat men också ur ett hållbarhetsperspektiv.”Visste du att… produktionen av vegetabilolja har ökat med cirka 5 procent årligen sedan 2007, enligt Statista?Kort om Alfa Laval

Alfa Laval är inriktat på områdena energi, marin, livsmedel och vatten. Bolagets världsledande expertis, produkter och service är viktiga framgångsfaktorer för ett brett spektrum av kunder i ett 100-tal länder. Genom att optimera deras processer, skapa ansvarsfull tillväxt och ligga i spetsen för teknikutvecklingen hjälper vi dem att uppnå såväl sina affärs- som hållbarhetsmål.Alfa Lavals innovativa teknologier används för att rena, förädla och återanvända material och naturresurser. De bidrar till förbättrad energieffektivitet och värmeåtervinning, effektiviserad vattenrening samt minskade utsläpp. Vår ständiga drivkraft är att bidra till en positiv utveckling för våra kunder, likaväl som för oss människor och vår planet. Vi gör världen bättre, varje dag.Alfa Laval har cirka 16 700 anställda och hade 2020 en omsättning på cirka 41,5 miljarder kronor. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX.www.alfalaval.comFör mer information kontakta:

Johan Lundin

Ansvarig för Investerarrelationer

Alfa Laval

Tel: 046-36 65 10

Mobil: 0730 46 30 90Eva Schiller

PR-ansvarig

Alfa Laval

Tel: 046-36 71 01

Mobil: 0709 38 71 01

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: